left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Nye 'riggers' på RefshaleøenFoto: Stan Petersen, James Hardie Denmark.

Nye 'riggers' på Refshaleøen

København er fået fem nye såkaldte Urban Riggers, hvor hårdføre materialer sikrer de i alt 60 container-boliger mod det salte havvand, vejrlig og brandfarer

Del artiklen på

Arkitektur - byudvikling

Det gamle industriområde på Refshaleøen i København var hjemsted for skibsværftet B&W. I dag er den moderne bydel fyldt med restauranter, kunst og boliger. Og netop boligerne på disse kanter er noget helt særligt. Nogle af dem ligger nemlig på vandet og går under navnet Urban Rigger. Den første blev søsat som prototype i september 2016 og har siden opnået stor, international bevågenhed. Nu er tiden kommet til næste generation af Urban Rigger, som indebærer fem nye, opgraderede 'riggers', der bliver vist frem ved et arrangement d. 9. oktober:

- UR 1.0, som vi kalder det, var en prototype med 12 boliger. Nu er vi nået til UR 2.0, som er designet ud fra de erfaringer, vi har gjort os det seneste tre års tid. Det indebærer en bedre udnyttelse af pladsen, en 220 m2 stor og lys kælder, flere fællesarealer, bedre køkkenfaciliteter og optimeret teknik. Alt i alt en opgradering, der gør boligerne endnu mere attraktive og i endnu højere grad henvender sig til de studerende, fortæller Peter Mayntzhusen, som er CTO-teknisk direktør hos Urban Rigger.

Modstår hårdt miljø
Urban Rigger 2.0 består af 60 lejligheder, som står indflytningsklar i løbet af i år. De har en lejekontrakt på Refshaleøen, der lyder på ti år og kan nemt flyttes til en ny lokation på vandet efter behov. Men netop beliggenheden på det salte havvand har stillet store krav til de materialer, som boligerne består af:

- Containerne og betonfundamentet er i sig selv de eneste rigtige løsninger, da de kan klare vand og forskelligt vejrlig. Containerne er samtidig splinternye, de er bygget til formålet og har en levetid på 50 år, mens betonens levetid er over 100 år. Containerne er bygget af Cortenstål, som, når det ruster, beskytter sig selv gennem langsommere gennemtæring, forklarer Peter Mayntzhusen.

Han fortæller videre, at de nye container-boliger også består af brandhæmmende materialer, som kan klare det hårde miljø:

- Vi har brugt brandbeskyttelsespladerne Aestuver til undersiden af containerne og fermacell-H20-plader til de udvendige gangarealer. I kældrene er der anvendt fermacell-fibergips. Det er løsninger, som jeg kun har gode erfaringer med, og jeg ved, at de kan klare det aggressive miljø herude.

-kj

Læs mere om Byggeri

7/10 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.