left banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Nye støjværn kan reducere trafikstøjenStøjabsorberende autoværn reducerer trafikstøjen markant.

Nye støjværn kan reducere trafikstøjen

WHO pegede i sidste års retningslinjer for støj på en række alvorlige konsekvenser ved støjbelastning. Derfor laves der mange støjreducerende tiltag i disse år

Del artiklen på

Anlæg – Miljø

DAV Nordic lanceret nu to nye løsninger, der samler autoværn og støjskærm i ét. Det ene, Phonobloc, kræver ikke forankring i jorden, hvilket gør systemet hurtigt at montere. De to nye systemer bliver præsenteret på Vejforum d. 4.-5. december på Hotel Nyborg Strand, hvor der forventes op mod 1200 deltagere fra branchen.

- Mange steder hvor vejene udvides, samt på især bynære strækninger er der behov for nye løsninger. Løsninger, der kræver mindre plads på vejene, og som samtidig er CE-mærkede systemer, fortæller adm. direktør i DAV Nordic, Ulrik Toft Marcussen.

En ny trend, som Ulrik Toft Marcussen også peger på, er behovet for CO2 neutrale løsninger.

- Jeg tror, der kommer flere og flere krav til og ønsker om CO2 neutrale løsninger. Derfor har vi stort fokus på det og tænker miljøforhold ind, når vi kigger på nye produkter og materiel. Til eksempel har vi ALU Ro und lysmasten, hvor leverandøren Nedal, er Cradle to Cradle certificeret. Masten er samtidig 95 % genanvendelig. Vi har også Naturawall støjskærmen, som anvender jord og beplantning som støjdæmpning. Træ er ligeså et attraktivt materiale til fremtidige løsninger, som vi holder øje med.

Et opråb til regeringen
Den nye regering meddelte kort efter deres tiltræden, at der først kommer en plan for infrastruktur projekter efter sommerferien 2020, og det møder ikke begejstring i branchen.

Ulrik Toft Marcussen udtaler:

- Vi har i en årrække haft et højt niveau for anlægs- og infrastruktur projekter, og det er uheldigt, at regeringen bremser fuldstændig op. Hele branchen har jo øget bemandingen og er klar til projekterne, som for manges vedkommende nok vil komme senere, men med så lang en opbremsning kan det være svært at beholde alle specialister, siger Ulrik Toft Marcussen, der håber, at regeringen vil igangsætte nogle af de helt oplagte projekter inden.

Artiklen fortsætter under billedet...
Phonobloc støjskærmssystem er et simpelt modulært system, hvor betonværn og støjskærm sammenbygges.

Støjreducering i kommunerne
De to nye løsninger, som DAV Nordic lancerer på Vejforum, er Phonobloc støjskærmssystem og støjabsorberende autoværn. Phonobloc støjskærmssystem er et simpelt modulært system, hvor betonværn og støjskærm sammenbygges. Systemet forankres ikke i jorden, og dermed er det velegnet til områder med blød bund eller mange kabler i jorden, som normalt giver vanskeligheder ift. etableringen. Den høje vægt på betonværnet sikrer, at systemet står fast ved evt. påkørsler, og det er nemt at montere og kræver mindre plads på vejene.

Støjabsorberende autoværn er et system, der består af autoværn og støjdæmpning i ét system. Det har samme højde som andre autoværnssystemer, og reducerer støjen markant. 80 % af al trafikstøj på veje kommer fra dækstøj.

Med en lav lydkilde er der, hvis værnet står tæt på lydkilden, ikke behov for en høj skærm til at dæmpe støjen. Systemet er velegnet til løsninger i mange kommuner, hvor støjautoværnet ofte kan placeres tæt på støjkilden.

-los

Læs mere om Byggeri

2/12 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.