Aktuelle nyheder - Byggeri

Podcaster om byggematerialers aftryk på klimaetDe tre podcast om byggematerialers klimaaftryk kigger på problematikken fra hver sin vinkel. Foto: Vectorsoul | Dreamstime.com

Podcaster om byggematerialers aftryk på klimaet

Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI), NCC og Danske Byggecentre har produceret tre podcast, som skal gøre os klogere på byggematerialers negative aftryk på klimaet – og på løsningen

Del artiklen på

Klima - Miljø

Danmark har forpligtet sig på Paris-aftalens mål om at være klimaneutralt i 2050. Byggesektoren spiller en afgørende rolle, hvis Danmark skal komme i mål.

Ifølge FN’s miljøorganisation UNEP står byggeriet nemlig for 39 % af det globale udslip af drivhusgasser. 28 % stammer fra driften af bygningerne, og 11 % kommer fra byggematerialerne. F.eks. anslår forskere fra DTU, at cementproduktionen alene står for 5 % af verdens samlede udslip.

Det er på den baggrund, at Danske Byggecentre, FRI og NCC er gået sammen om en serie på tre podcasts, der kort fortalt handler om:

- Byggematerialernes klimaaftryk. Interview med seniorforsker Harpa Birgisdottir fra Aalborg Universitet, der er en af landets førende forskere på området.

- Den Hollandske Model. Et bredt flertal i det hollandske parlament indførte allerede i 2018 et system, som skal begrænse byggematerialernes klimaaftryk. Folkene bag podcasten har været i Holland for at blive klogere.

- Et Konkret Eksempel. I Torpedohallen i Københaven er der tænkt over byggematerialernes klimaaftryk. Arkitekt Jan Kauschen fra tegnestuen Vandkunsten fortæller og viser frem.

De tre podcast kan findes her.

-los

Læs mere om Byggeri

5/2 2020
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.