Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Regionernes erfaringer kan skaffe flere faglærte

Danske Regioner understreger, at ambitionerne for regeringens nye erhvervsuddannelsesudspil bedst indfries ved at udnytte eksisterende regionale erfaringer

Del artiklen på

Ifølge Danske Regioners formand, Stephanie Lose, sætter regeringen med sit nye erhvervsuddannelsesudspil, som skal få flere unge til at vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse, et nødvendigt fokus på en samfundsmæssig udfordring.

- Flere faglærte er helt afgørende for et Danmark i fremgang og balance. I regionerne deler vi til fulde regeringens ambitioner og er derfor positive overfor initiativerne. Det er dog vigtigt, at regeringen udnytter de erfaringer og det arbejde, som allerede eksisterer i regionerne i dag, siger Stephanie Lose.

Udspillet lægger bl.a. op til at styrke samarbejdet mellem erhvervsuddannelserne og folkeskolen, udvide adgangen til grundforløb, øge udbud af erhvervsuddannelser i landdistrikterne, oprette flere skolehjem og styrke erhvervsretningen af 10. klasse.

I dag har regionerne ansvar for at sikre sammenhæng i udbuddet af ungdomsuddannelser i regionen, så unge i både by og land kan tage en erhvervsuddannelse inden for en rimelig afstand.

Samtidig har hver region skabt et tæt samarbejde mellem erhvervsskoler, arbejdsmarkedets parter, kommuner og region. Det har bl.a. skabt stærke decentrale erhvervsuddannelsesmiljøer, systematiseret brobygning til folkeskolen, styrket vejledningsindsatsen og oplysningen om erhvervsuddannelsernes mange muligheder. Alt sammen med udgangspunkt i det regionale udbud af erhvervsuddannelser, udviklingen i antallet af unge og behovet på det regionale arbejdsmarked.

- Lad os bygge videre på den vigtige viden og erfaring fra det regionale samarbejde med skoler, kommuner og virksomheder, når kommunerne nu skal forpligtes til at tage større ansvar for de unges uddannelsesvalg efter 9. og 10. klasse. Regionernes erfaringer kan bl.a. bidrage til at skabe bedre brobygning mellem folkeskolen og erhvervsuddannelserne og øge udbuddet af erhvervsuddannelser i tyndt befolkede områder, siger Stephanie Lose.

Regeringen har i udspillet afsat to milliarder over de næste fire år til at indfri initiativerne og få flere elever på erhvervsskolerne.

- Det er glædeligt med to milliarder kroner til erhvervsskolerne de næste fire år, men den samlede økonomiske situation for erhvervsskolerne i forlængelse af udspillet er uklar. Hvis skolerne skal lave de nødvendige målrettede og langsigtede investeringer, kræver det økonomisk stabilitet og sikkerhed. Det giver kombinationen af omprioriteringsbidrag og årlige øremærkede puljer på finansloven ikke, siger Stephanie Lose.

-kj

Læs mere om Byggeri

14/9 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder