Aktuelle nyheder - Byggeri

Øresundsbrons første 20 år fejres med stor festivitasDen faste forbindelse mellem Danmark og Sverige, der nu kan fejre 20 års fødselsdag, er 16 kilometer lang og består af bro, tunnel og den kunstige ø Peberholm. Broen drives af Øresundsbro Konsortiet.

Øresundsbrons første 20 år fejres med stor festivitas

’Sammen bygger vi broer’ er Øresundsbrons jubilæumstema for 20 års jubilæet den 1. juli 2020. Fødselsdagen vil blive markeret på dagen – både på broen og ved betalingsanlægget

Del artiklen på

Anlæg - Samfund

Jubilæumstemaet er en del af broens værdi: brobygger. Med temaet ’Sammen bygger vi broer’ vil Øresundsbron vise, at der siden broen blev indviet, er blevet bygget mange broer i regionen – kulturelle, menneskelige og erhvervsmæssige relationer.

- Ikke alle broer er bygget endnu, men vi vil fremhæve, at der på bare 20 år er sket store fremskridt. Øresundsbron har haft stor betydning og gjort det muligt at bygge mange forskellige broer mellem Danmark og Sverige, ved at hjælpe mennesker og aktører i Øresundsregionen. Vi ser frem til endnu flere muligheder og broer i fremtiden, siger John Alexander Sahlin, kommunikationsansvarlig for Øresundsbron.

På hjemmesiden vil der i løbet af året blive vist portrætfilm med de forskellige typer af brobyggere.

Udover fødselsdagsmarkeringen den 1. juli og jubilæumsportrætterne vil Øresundsbron også arrangere et seminarium ved brofæstet den 1. juli, kundeaktiviteter og tilbud.

- Vi lancerer senere på måneden en jubilæumsside på vores hjemmeside, hvor der løbende vil være jubilæumsmateriale. Her vil broens mange milepæle også være repræsenteret, siger John Alexander Sahlin.

Folkefest på stranden i Malmø
Derudover er der planer i Malmø om en folkefest på stranden samme dag. Kommunalbestyrelsen i Malmø skal ifølge avisen Sydsvenskan nu beslutte, om den skal bidrage økonomisk til eventprojektet. Tanken er, at eventen skal finansieres i samarbejde med Region Skåne.

- Vi er rigtig glade for initiativet og vil sørge for, at fødselsdagsmarkeringen også vil blive mærket ved stranden i Malmø. For os er det vigtigt at det bliver noget, som begge sider af broen kan deltage i. Vi vender tilbage med yderligere information, når vi nærmer os årsdagen, siger adm. direktør for Øresundsbron, Caroline Ullman-Hammer.

-los


Læs mere om Byggeri

16/1 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.