LCA
bygma
scroll
Robotteknologi, 3D-print og års erfaring med In-Situ-støbningNormalt forbinder man ikke In-Situ-beton med komplekse, dobbeltkrumme former, men i dette projekt er det lykkedes at forene lige præcis de to elementer.

Robotteknologi, 3D-print og års erfaring med In-Situ-støbning

I september stod nederste ringmur af 'The Dome, a Skyspace by James Turrell' færdig foran ARoS. Halvkuglen er blevet til som følge af et nært samarbejde mellem Aarsleff, Odico og forskallingsleverandøren Peri Danmark

Med en loftshøjde på 16 meter, en diameter på 40 meter og en halvkuppel, der kommer til at byde på en udsigt til det uendelige himmelhvælv, bringer ARoS' nye kunstværk, 'The Dome', mindelser om det ikoniske Pantheon i Rom.

Ganske som ved tilblivelsen af den antikke betonbygning udfordrede projektet også grænserne for, hvad der er muligt inden for In-Situ-konstruktion og arkitektur.

- Normalt forbinder man ikke In-Situ-beton med komplekse, dobbeltkrumme former, men i dette projekt er det lykkedes at forene lige præcis de to elementer, udtaler René Østergaard, projektleder hos Peri, om de 24 specielle støbeforme fra Odico.

Støbeformene er brugt i kombination med Peris vægforskallingssystem til at støbe den nederste ringmur af 'The Dome', som Schmidt Hammer Lassen Architects har tegnet efter ønske fra bygherren Aarhus Kommune.

Peris modulære vægforskallingssystem Vario blev introduceret i 1970'erne som virksomhedens allerførste forskallingssystem og har siden bevist sin fleksibilitet til In-Situ-støbninger af en lang række forskellige konstruktioner.

I kombination med de dobbeltkrumme støbeforme, som blev produceret med den nyeste robotteknologi og 3D-print fra Odico, lykkedes det at frembringe betonoverfladen i fundamentet for kuplen.

- I tæt dialog med Per Aarsleff og Odico besluttede vi at anvende vores gennemtestede vægforskallingssystem, Vario, da det er fleksibelt og let at håndtere. Odico var i stand til at skabe den ønskede dobbeltkrumme overflade ved hjælp af først robotfræsning i flamingomaterialet og siden 3D-print i hærdeplast. Resultatet blev en kuglelignende struktur, fortæller René Østergaard og fortsætter:

- Projektet er bemærkelsesværdigt, da det forener vores gennemprøvede modulære forskallingssystem med helt nyskabende metoder. At få lov at være med i et samarbejde med førende eksperter inden for branchen med det formål at revolutionere arbejdsmetoderne – det er virkelig unikt.

Grundet projektets omfang - og ikke mindst arbejdet med den relativt nye og uafprøvede 3D-støbemetode - har Peri da også bidraget med ekstra rådgivning og har haft en højere involveringsgrad langt ind i støbeprocessen, end materielleverandøren normalt vil påtage sig.

Således deltog virksomhedens mest erfarne forskallingssupervisor, Jørn Ari, både i samlingen af prototypen hos Odico og ved samlingen af de færdigproducerede dobbeltkrumme forme på byggepladsen i Aarhus.

Ifølge René Østergaard er det nok ikke sidste gang, man vil opleve byggeprojekter baseret på 3D-teknologien. Metoden viser sig nemlig at være effektiv og åbner samtidig for muligheden for at anvende beton til nye og spændende arkitektoniske udtryk.

- ‘The Dome’ er et bevis på, at ny teknologi sagtens kan kombineres med gennemtestet materiel og omfattende viden om mere traditionel In-Situ-byggeri.

- Dette projekt er et bevis på, at brugen af robotteknologi og 3D-print har potentiale til at revolutionere byggebranchen ved at udfordre grænserne for, hvad der er muligt, siger René Østergaard.

-dc

22/11 2023