left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Salg af bolig i Danmark hvert tredje minut

Salg af bolig i Danmark hvert tredje minut

Overalt pibler forårstegnene frem, og med Påskens komme er det også normalt højsæson for alt fra havecentre over grænsehandel til gør-det-selv-arbejde og boligfremvisninger.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

For anden påske i træk, påvirker Corona store dele af det danske samfund negativt. Men boligmarkedet strutter fortsat af selvtillid og som noget nyt, er udbuddet af nye boliger til salg også i kraftig stigning op til højtiden.

Ifølge boligøkonom Bo Sandberg fra Dansk Industri blev der i uge 12 handlet 3.006 boliger i Danmark, mens der blev udbudt 3.715 nye boliger til salg.

- Det er kun anden gang i den ugentlige statistiks historie, at der blev solgt over 3.000 boliger. Det svarer til 18 solgte boliger i timen, eller en solgt bolig et sted i landet næsten hvert tredje minut, døgnet rundt, siger Bo Sandberg.

Stadig sælgers marked
Han understreger, at det trods et større udbud af boliger fortsat er er ’sælgers marked’ på boligmarkedet og et langt sejt træk før udbuddet for alvor kan matche efterspørgslen

- Men det er glædeligt at der nu i flere uger i træk er udbudt flere boliger til salg end det antal, der er blevet handlet, og at det – vel at mærke - ikke skyldes at købelysten er for nedadgående, siger DI-boligøkonomen.

Ifølge Dansk Industri er det naturligt, at det varme boligmarked kalder på skærpet politisk bevågenhed

- Men som minimum bør man nok afvente genåbningen af samfundet og se, hvordan adfærd, efterspørgsel – men også renteniveauet – ser ud til efteråret og i 2022, når nogle af de ekstraordinære corona-effekter er aftaget, og så tage bestik af situationen til den tid, siger Bo Sandberg.

Ærgerlig forsinkelse
Det vigtigste er det dog, at presse på for, at Skatteministeriet får de nye ejendomsvurderinger på plads. De er nemlig forudsætningen for, at det nye og mere konjunkturudjævnende boligskattesystem kan træde i kraft som planlagt i 2024:

- I forvejen er der en ærgerlig forsinkelse på tre år i forhold til den oprindelige plan, siger Bo Sandberg.


Læs mere om Byggeri

31/3 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.