Aktuelle nyheder - Byggeri

SBI fusionerer med Institut for Byggeri og AnlægBuilds nye institutleder Lars Pico Geerdsen (th). Foto: Simon Lei Fredslund.

SBI fusionerer med Institut for Byggeri og Anlæg

Fra årsskiftet er Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) med Institut for Byggeri og Anlæg og hedder Build. Begge institutter er en del af Aalborg Universitet

Del artiklen på

Samfund - Byudvikling - Anlæg - Arkitektur

Instituttet bliver Danmarks største forsknings- og uddannelsesenhed inden for byggeri og det byggede miljø, og målet er bl.a. at kombinere kompetencerne fra det ingeniørfaglige og tekniske i bygge- og anlægsfeltet med kompetencer fra samfundsvidenskab og humaniora - bl.a. inden for bymiljø, boligforhold og sociologi.

- Fusionen af SBi og Byggeri og Anlæg kombinerer to institutter med en unik faglig bredde og kompetence hver især. Den faglige bredde skal bevares, udbygges og styrkes med fusionen. Der er stærke synergier mellem vidensområderne. Fusionen giver bedre muligheder for at forske, rådgive og uddanne i disse vigtige emner og komme med bud på unikke løsninger, der løfter sektorens udfordringer inden for byggeri, anlæg og byforskning, forklarer dekan Mogens Rysholt Poulsen.

Institutleder Lars Pico Geerdsen fortæller her om nogle af visionerne for det nye institut:

- Build skal være bannerførende inden for forskningen. Vi skal udgives i de bedste journals og sikre relevans for branchen. Men forskningen er et middel, ikke et mål. Vores mål er at få viden ud at arbejde. Derfor skal vi fortsat undervise og uddanne kandidater, som er fremtidens medarbejdere i branchen, og praktiserer den viden, de har fået hos os. Det er vigtigt, at vores viden fortsat bliver kommunikeret ud i verdenen, som det f.eks. gøres i de nuværende SBi-anvisninger. Og endelig skal vi sørge for løsninger på de store samfundsmæssige udfordringer såsom global opvarmning og urbanisering. Her kommer Build til at have en afgørende rolle ift. at skabe viden og finde de gode løsninger.

-kj

Læs mere om Byggeri

14/1 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.