Aktuelle nyheder - Byggeri

Selvstændige diskrimineres i hjælpepakkerne

Selvstændige diskrimineres i hjælpepakkerne

Regeringen har forlænget restriktionerne til 8. februar. Det betyder, at en lang række mindre virksomheder fortsat skal være tvangslukket.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Administrerende direktør Jakob Brandt fra SMVdanmark efterlyser, at regeringen reelt vurderer, om restriktionerne skal forlænges frem til foråret.

Han peger på, at det vil gøre det muligt for virksomhederne at langtidsplanlægge, og det er på tide, at politikerne erkender, at de små virksomheders økonomi nu er så tyndslidt, at kompensationen skal forbedres markant.

Jakob Brandt advarer om, at de mange korte forlængelser er en del af en meget uheldig stop-go strategi, som gør det umuligt for virksomhederne at langtidsplanlægge:

- Mange virksomheder har gældsat sig til op over skorstenen og understøttet deres medarbejdere i håb om, at bedre tider var lige om hjørnet. Nu må regeringen give en realistisk deadline for, hvornår vi kan vente, at virksomhederne kan åbne, siger SMVdanmarks administrerende direktør.

Mange har tyndslidt økonomi
Beregninger fra Statens Serum Institut tyder på, at smitten ikke er bekæmpet 8. februar, og situationen er langt mere alvorligt end i starten krisen, da regeringen lukkede landet ned:

- På det tidspunkt var virksomhederne økonomisk polstrede. Det er de ikke mere. Jeg er bekymret for, at det særligt er de små virksomheder, der bliver ramt af den lange nedlukning. Mange har så tyndslidt en økonomi, at en yderligere forlængelse af nedlukningen vil skubbe dem ud over kanten. Politikerne må forbedre kompensationen. Lige nu koster det de små virksomheder tusindvis af kroner hver eneste dag, de ikke kan arbejde og tjene penge, siger han og peger på, at der siden marts sidste år har været en helt urimelig forskelsbehandling af selvstændige og lønmodtagere.


Hvor skal pengene komme fra?

Jakob Brandt slår fast, at det ikke er fair, at selvstændige kun kan få 23.000 kroner i kompensation om måneden, når støtten til lønmodtagere er 30.000 kroner:

- Hvorfor denne forskelsbehandling? Det er ligeledes urimeligt, at virksomheder fortsat har store lønudgifter til medarbejdere, der er sendt hjem, fordi deres virksomhed er lukket af staten. Hvor skal virksomhederne få penge til at betale den løn fra, når medarbejderne ikke kan komme på arbejde og skabe værdi? Hvis vi skal holde liv i de små virksomheder, må der ske en ligestilling. Og det må være staten, der betaler for hjemsendte medarbejdere ved at give dem midlertidige dagpenge, eventuelt på en forhøjet sats, siger han.

Desuden ønsker SMVdanmark, at der indføres en generel ordning, hvor virksomheder, der har lidt tab på mere end 30 procent fra marts 2020 til marts 2021, kan blive kompenseret:_

- Det vil dække hullerne i de mere end 30 kompensationspakker, der er indført med tiden, slutter Jakob Brandt.

Læs mere om Byggeri

14/1 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.