left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Singlerne står for væksten i boligmængden

Singlerne står for væksten i boligmængden

Ifølge Danmarks Statistik var der 1. januar i år 2.748.568 beboede boliger i Danmark. Det er en stigning på 28.600 siden 1. januar 2020, svarende til en vækst i boligmassen med 1,1 procent i løbet af det seneste år.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Mange kunne sandsynligvis have den opfattelse, at det store pres på boligmarkedet skyldes, at familier vil have mere plads og eventuelt flytte ud af storbyerne.

Men ifølge boligøkonom Bo Sandberg i Dansk Industri, er det singlerne, som står for næsten hele væksten i boligmassen

Han mener, at det er positivt, at boligmassen vokser mere end befolkningen, som fra 2020 til 2021 voksede med 0,3 procent:

- Men det ændrer ikke på, at vi i Danmark lider under fortidens synder, og at boligudbuddet i øjeblikket har svært ved at følge med boligefterspørgslen, siger Bo Sandberg.

Kraftige boligprisstigninger
Han peger på, at netop manglen på boliger til salg i forhold til den store efterspørgsel er med til at skabe de kraftige boligprisstigninger, ligesom det ikke er sikkert, at den eksisterende boligmasse matcher de nutidige ønsker til geografisk placering, størrelse og komfort.

Ud af de godt 2,7 millioner husstande i 2021, er de 1.074.314 single-husstande. Det er en stigning på 25.300 siden 2020, og dermed står singlehusstandene ifølge Danmarks Statistik for næsten hele den årlige stigning på 28.600 enheder i boligmassen.

- De senere års tendens til flere singler har på blot to år løftet andelen af singlehusstande fra 38,2 procent af boligmassen i 2019 til 39,1 procent i 2021, siger DI’s boligøkonom.

Boligudbud har svært ved at følge med
På ti år er der kommet godt 83.000 flere singlehusstande, og den udvikling er accelereret de seneste 2-3 år.

Alene siden 2018 er der kommet 55.200 flere singlehusstande, og det er ifølge Bo Sandberg en generel udfordring, at boligudbuddet har svært ved at følge med efterspørgslen:

- Den udfordring bliver kun større af den samfundsmæssige tendens til flere singler, som kommer fra mindst tre forskellige befolkningssegmenter - flere studerende, flere skilsmisser og flere seniorer, siger boligøkonomen.

Derfor er det vigtigt at fastholde en fortsat høj kadence i boligbyggeriet, ikke mindst af små lejligheder i de store byer.

Urbaniseringen er fortsat megatrend
Bo Sandberg mener, at tendensen på boligmarkedet er blevet ’mere broget’ de seneste par år:

- Boligfesten var i forvejen i høj grad rykket ud i forstæderne omkring de store byer. Og øget fokus på klimaet, samt coronafrygt og mere hjemmearbejde, har skabt en modbølge, hvor flere boligkøbere søger ud mod naturen. Som megatrend tror jeg dog stadig urbaniseringen vil være den dominerende kraft. Og stigningen i boligmarkedets single-andel til 39 procent - og 55.000 flere singlehusstande på tre år - trækker også i den retning, da singler som hovedregel ønsker at bosætte sig i de større byer, slutter Bo Sandberg.Læs mere om Byggeri

8/4 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.