Aktuelle nyheder - Byggeri

Skole af 4000 m2 bæredygtigt træ står klarTræsorten Accoya er også blevet brugt til bl.a. Royal Arena, Lufthavnstorvet i Københavns Lufthavn og Københavns Universitet.

Skole af 4000 m2 bæredygtigt træ står klar

I Sønderjylland står et ambitiøst skolebyggerier i træ nu færdigt. Ambitionen har været at omsætte viden om træets fordele som byggemateriale til et konkret byggeri og at skabe et inspirerende læringsunivers for de næste mange generationer

Del artiklen på

I bydelen Erlev nær Haderslev har byens børn kunnet se frem til at møde ind til en helt nybygget skole i træ. Det har været ambitionen at omsætte viden om træets fordele som byggemateriale til et konkret byggeri og at skabe et inspirerende læringsunivers for de næste mange generationer. Derfor er den nye skole blevet opført med en ren konstruktion i limtræ, lofter og vægbeklædninger i træbeton og fyrretræ, interiørelementer i fyrretræskrydsfiner og en facade beklædt med den specielle og ekstra holdbare modificerede træsort, Accoya, fra den nordjyske trævirksomhed Keflico.

- Det har været virkelig spændende at være en del af et så interessant byggeprojekt som Erlev Skole. Skolen er blevet et godt eksempel på, hvad træ rent faktisk kan, hvis det får lov. Det håber vi kan være til stor inspiration for fremtidens mange byggeprojekter, lyder det fra produktchef i Keflico, Dan Hornbøl Andersen.

Det er arkitektfirmaet Arkitema Architects, der har været totalrådgiver på projektet, og i samarbejde med bygherren, Haderslev Kommune, er de nået frem til visionen om en skole bygget i træ:

- Bygherre har været meget ambitiøs ift. at bygge en skole i træ, og projektet har derfor været interessant at arbejde på. Skolens arkitektur tager udgangspunkt i en overordnet ide om et søjlegrid i træ, som danner rammen om skolens rum og faciliter både inde og ude. Bæredygtighed og indeklima har været særlige vigtige parametre, og jeg synes, at vi er kommet rigtig godt i mål med de visioner, fortæller Mads Ellemose Sørensen, der er sagsarkitekt hos Arkitema og tilføjer:

- En af bekymringerne fra bygherres side ift. at bygge i træ var, om facaden ville kunne holde til det hårde danske klima. I vores rådgivning og udbudsmateriale lagde vi derfor stor vægt på at specificere, at facadetræet skulle være i stand til at modstå vejrpåvirkning på linje med andre kendte robuste facadematerialer. På den måde endte vi med Accoya som løsning, der er blandt de allermest holdbare træprodukter til facadebeklædning.

Til byggeriet af den nye skole er der blevet brugt mere end 4000 m2 af den specielle modificerede træsort Accoya. En træsort, der bl.a. også pryder facaden på Royal Arena i København.

Netop beklædning af facade er også en af de ting, som træet er blevet anvendt til ved Erlev Skole, men derudover er der også blevet brugt Accoya til reglar, lysningsbrædder, spær, lister og terrasse.

- Vi oplever en stigende interesse for træ i byggeriet i Danmark. Særligt inden for specialudviklede træprodukter som eksempelvis Accoya, der er modificeret til at få en lang holdbarhed. Det er en træsort, som har mange anvendelsesmuligheder, og som samtidig er FSC, Svanemærket samt Cradle to Cradle Gold-certificeret, fortæller Dan Hornbøl Andersen fra Keflico.

Om projektet:
Arkitekt: Arkitema Architects
Bygherre: Haderslev Kommune
Entreprenør: Ommen & Møller
Hovedbygherrerådgiver: Kuben Management
Ingeniør: SlothMøller
Rådgivende ingeniør: Arne Elkjær
Tømmerhandel: Davidsen Haderslev
Træleverandør: Keflico

-kj

Læs mere om Byggeri

27/4 2021
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.