Aktuelle nyheder - Byggeri

Skridt i den rigtige retningAdministrerende direktør i EjendomDanmark, Peter Stenholm

Skridt i den rigtige retning

Politisk flertal på Christiansborg har indført loft over stigningen af dækningsafgiften, der skal betales på baggrund af de nye – og endnu ikke offentliggjorte – ejendomsvurderinger

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christinsborg

Ikke uventet vækker beslutningen glæde i EjendomDanmark, men også i de 33 kommuner med dækningsafgift vækker beslutningen glæde, idet de reelt ikke vidste, hvor meget dækningsafgiften ville indbringe næste år:

- Politikerne har taget et stort skridt i den rigtige retning. Det sikrer en mere skånsom overgang til det nye ejendomsskattesystem, hvor der var virksomheder, der kunne se frem til ekstreme stigninger med en uigennemtænkt efterregulering, siger Peter Stenholm, der er administrerende direktør i EjendomDanmark.

Forsinket rettidig omhu
Han betragter dog samtidig beslutningen som ’forsinket rettidig omhu’, fordi EjendomDanmark i flere år har påpeget, at der var en stor udfordring med voldsomme stigninger i dækningsafgiften:

- Vi glæder os over, at der nu kommer en løsning, som mildner skadevirkningerne – men den eliminerer den nu heller ikke helt. På trods af loftet vil mange virksomheder fortsat se frem til mangedoblinger af deres skattebetalinger. Da dækningsafgiften desuden er koblet sammen med de nye ejendomsvurderinger, er der også en bekymring for det element at tilfældighed, der ventes at følge med dem, siger Peter Stenholm.

Usikkerhed bremsede nedsættelse af dækningsafgiften
I tiden op til at dækningsafgiften skulle overgå til det nye system, havde flere kommuner valgt at sænke dækningsafgiften for at sikre et bedre erhvervsklima. Den store uvished har dog bremset det op, men det er Peter Stenholms forhåbning, at loftet, og med tiden selve ejendomsvurderingerne, kan genstarte det arbejde:

- Når du ikke kender grundlaget, så er det selvfølgelig svært at lave ændringer ude i de enkelte kommuner. Men nu begynder puslespillet at være lagt, så forhåbentlig skubber den øgede klarhed gang i dialogen om at forbedre virksomhederne vilkår ude i kommunerne, slutter Peter Stenholm.

Læs mere om Byggeri

14/11 2023
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringFaldsikringFugemasseFugeskumGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriporteKabelkanalerLofterMaterielopbevaringOmbygningPortautomatikPorteRullestilladsSmedejernsporteSpartelmasseSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTotalrenoveringTrappestigerVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.