Aktuelle nyheder - Byggeri

Slip slanterne NU

Slip slanterne NU

SMVdanmarks administrerende direktør har ’fået fagbevægelsen på nakken’, fordi han mener, at virksomhederne betaler prisen for krisen, mens lønmodtagerne slipper

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Administrerende direktør Jacob Brandt fra SMVdanmark glæder sig i en nytårsudtalelse til en tid, hvor organisationen for små og mellemstore virksomheder i højere grad skal arbejde med at udvikle og styrke de mindre virksomheder i stedet for med kompensationspakker og nedlukninger.

Han noterer, at han senest’ har fået fagbevægelsen på nakken’, fordi han mange gange har fremhævet, at erhvervslivet betaler prisen for krisen, mens lønmodtagerne slipper:

- Jeg taler konkret om aftalen om lønkompensation, der betyder, at virksomhedsejerne betaler mindst 10-25 procent af lønnen, når staten har tvangslukket virksomheden og sendt medarbejderne hjem. Det er en uretfærdig aftale og er ikke en fair fordeling af byrden, skriver Jacob Brandt.

Går alt for langsomt
SMVdanmark har foreslået, at man i stedet fuldstændig lader aflønningen være en sag mellem lønmodtagerne og staten ved at give hjemsendte en midlertidig – og eventuelt forhøjet – dagpengesats:

- Når virksomhederne skal betale løn uden at have indtjening, må man forlange, at kompensationen i det mindste bliver udbetalt lynhurtigt. Men faktum er, at vi har bunkevis af medlemmer, der venter i månedsvis. Vi har lagt maksimalt pres på Erhvervsstyrelsen og politikerne for at rette op på sagsbehandlingstiden, og arbejder løbende for at få pengene hurtigt ind på kontiene, slutter SMVdanmarks administrerende direktør.

Læs mere om Byggeri

8/1 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.