Aktuelle nyheder - Byggeri

Slår dørene op til Danmarks første bæredygtige trælastDen nye Stark Hørsholm ligger i Kokkedal Industripark få hundrede meter fra en motorvejsafkørsel til Helsingørmotorvejen og de større indfaldsveje i området.

Slår dørene op til Danmarks første bæredygtige trælast

Tirsdag den 4. februar åbner Stark ny trælast i Hørsholm. Den 5500 kvadratmeter store forretning er bygget efter DGNB-standarden og er dertil fuld af bæredygtige produkter og byggematerialer

Del artiklen på

Bæredygtighed

Bæredygtighed er ikke bare et modefænomen. Det bliver i stigende grad et krav. Ikke mindst i byggeriet, hvor der kan hentes store miljøgevinster ved at bygge bæredygtigt.

For tre år siden besluttede Stark at være på forkant med den bæredygtige udvikling som leverandør til professionelle håndværkere og entreprenører. Seneste skridt på rejsen tages 4. februar i Hørsholm, hvor portene slås op til Danmarks første bæredygtige trælast, der er bygget til at blive DGNB-certificeret.

Inde i forretningen bugner hylderne af et stort udvalg af bæredygtige byggematerialer og produkter. Sortimentet af savet træ er f.eks. certificeret under FSC og PEFC-ordningerne. Bæredygtigt træ er det mest klimavenlige byggemateriale, og ordningerne garanterer, at træ der fældes erstattes af nyt. Ud over at være miljø- og klimavenligt, sikrer det derfor også en fremtidig forsyning af træ.

- På den måde er vores nye trælast i Hørsholm indbegrebet af vores ønske om at gøre det nemmere for håndværkerne at bygge bæredygtigt. Det ser vi som en af vores fornemste opgaver, siger Britta K. Stenholt, adm. direktør for Stark Danmark.

Stigende ønske om bæredygtigt byggeri
Byggecenterkædens fokus på bæredygtighed er baseret på håndværkernes egne ønsker. I kædens seneste bæredygtighedsundersøgelse siger 60 % af kunderne, at de ser bæredygtighed i byggeriet som en fordel. 43 % tænker bæredygtighed, når de køber materialer. Men 65 % mangler viden om bæredygtige alternativer.

Det er her, Stark kommer ind i billedet. Ikke mindst med den nye forretning i Hørsholm:

- Holdet er på plads med 25 medarbejdere. En del er lokale, og alle er uddannet til at rådgive vores kunder om bæredygtigt byggeri. Tilsammen besidder vores medarbejdere en særdeles bred vifte af viden og kompetencer, som vi glæder os til at tilbyde kunderne, siger Jonathan Bisgaard, der er direktør for det nye byggecenter.

- Der er i dag et stigende ønske om bæredygtighed. Derfor kan timingen med at åbne Danmarks første bæredygtige trælast ikke være bedre. Det er fedt at være en del af bevægelsen mod større klimabevidsthed, for jeg er ikke i tvivl om, at det også giver Stark en fordel. Vi er simpelthen på forkant med udviklingen, uddyber han.

Også inventaret er bæredygtigt
Selv indretningen er miljøvenlig. F.eks. er alt inventar fremstillet af bæredygtige materialer og alle lyskilder er lavenergi.

Jonathan Bisgaard understreger dog, at Stark i Hørsholm handler om mere end bæredygtighed. Bl.a. får forretningen et garantisortiment på de 1000 mest afhentede varer til professionelt byggeri.

- Vi har et kæmpe vareudvalg i alle prisklasser. Det bliver bare særligt let at finde de bæredygtige produkter, som stadig flere kunder efterspørger i dag. F.eks. har alle hyldeforkanter elektroniske displays. De viser ikke kun prisen, men markerer også de bæredygtige produkter, så de er lette at finde, siger Jonathan Bisgaard, der lover et brag af en åbningsfest.

På åbningsdagen er der således gratis morgenmad til kunderne og stærke priser på materialer og produkter, der vil belaste både klima og indkøbskonti mindst muligt. Forretningen har åbent fra kl. 5 til 19 på premieredagen – og ellers fra kl. 5.30 til 17 på hverdage og kl. 9-14 på lørdage.

-los
Læs mere om Byggeri

31/1 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.