left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Små sommerhuse erstattes af mega-sommerhuseStadig flere små sommerhuse bliver erstattet af sommerhuse på mere end 100 m2.

Små sommerhuse erstattes af mega-sommerhuse

Mange mindre sommerhuse er de sidste ti år blevet erstattet af mega-sommerhuse. Lave renter og ønsket om mere moderne boliger står bag udviklingen, vurderer Nybolig

Del artiklen på

Tiden, hvor familien holdt ferie i det lille, primitive sommerhus på landet, ser ud til at være på retur. Fra 2011 til 2021 er der nemlig blevet 1808 færre sommerhuse på mindre end 99 m2 i hele landet, mens antallet af sommerhuse mellem 100-199 m2 i samme periode modsat er steget 10.659 i antal, svarende til en stigning på 28 %. Tallene fremgår af en ny analyse fra ejendomsmæglerkæden Nybolig på baggrund af data fra Danmarks Statistik.

Udviklingen kommer ikke bag på Nyboligs kommunikationschef, Thomas Hovgaard, som forventer, at flere gamle, mindre sommerhuse i fremtiden vil blive erstattet af nye, store sommerhuse.

- Man kan ikke udskifte beliggenheden, men man kan rive det gamle hus ned og bygge et nyt, og det er det, der i høj grad er sket det seneste i tiår, siger Thomas Hovgaard.

Han peger både på lempeligere byggeprocenter og lave renter som drivere bag udviklingen.

- Det har været og er stadig billigt at finansiere et byggeprojekt, samtidig med at vi med de høje krav til isolering i dag kan bygge store huse, som ikke er dyre at opvarme, og som kan bruges hele året med moderne bekvemmeligheder, siger han.

Geografisk er det fortrinsvist Nordsjælland, Vestjylland, Syd- og Vestsjælland og Nordjylland, hvor mange af de nye store sommerhuse er blevet opført.

- Det er primært i de store, kendte sommerhusområder, at vi har set væksten i mega-sommerhuse, som også i et vist omfang bruges til udlejning, hvor bundfradraget er blevet øget de seneste år for at stimulere udlejningen, siger Thomas Hovgaard, der forventer, at udviklingen vil stige:

- Under corona har sommerhuset opnået en endnu højere status end tidligere, og vi har allerede set mange nye sommerhusejere, som har købt små sommerhuse med henblik på enten at udvide dem eller erstatte dem med et nyt.

-kj

Læs mere om Byggeri

11/5 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.