Aktuelle nyheder - Byggeri

Stadig bomstærk beskæftigelse i Danmark

Stadig bomstærk beskæftigelse i Danmark

Dansk Byggeris cheføkonom, Bo Sandberg, ser ikke de store ændringer i de seneste tal for bruttoledigheden fra Danmarks Statistik.

Del artiklen på

Politik - Samfund

Af Dan Bjerring

Tallet steg i november marginalt med 400 til nu 104.400 fuldtidspersoner, og dermed fastholdes ledighedsprocenten uændret på 3,7 procent, hvor den har ligget gennem stort set hele 2019.
Han mener, at der skal tages den fra fodbold som omdiskuterede ’VAR-teknologi’ i brug for at kunne skimte den mikroskopiske ændring i ledigheden i november:

- I det hele taget har der været tale om en flad ledighedskurve i hele 2019. Men det er faktisk godt nyt, at ledigheden fastholdes uændret, for det viser, at arbejdsmarkedet indtil videre stadig formår at opsuge stigningen i arbejdsstyrken, siger Bo Sandberg.

Vi mangler at få de unge med
Han mener dog, at det er usikkert - og næppe sandsynligt - at den flade ledighedskurve fortsætter i hele 2020, men indtil videre konstaterer han, at det danske arbejdsmarked stadig er bomstærkt og oftere overrasker mere til den positive end til den negative side:

- Hvad der er gået godt, kommer som bekendt ikke skidt tilbage. Her og nu er den eneste mere alvorlige malurt i ledighedstallets bæger dog, at der desværre fortsat er en for høj ledighed på 7,0 procent for de 25-29 årige. Det bør være et af de vigtigste fokusområder i 2020, hvis der kan findes plads i kampen om opmærksomheden med klimadagsordenen, tvangsfjernede børn og ny ret til tidlig tilbagetrækning, Men vi ved eksempelvis erfaringsmæssigt, at der er ganske sikre beskæftigelsesudsigter for unge, der tager en erhvervsuddannelse, siger Dansk Byggeris cheføkonom.

Læs mere om Byggeri

8/1 2020
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.