Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Tekniq: Politisk forståelse uden finansieringDirektør Niels Jørgen Hansen (Fotograf: Thomas Steen Sørensen)

Tekniq: Politisk forståelse uden finansiering

Tekniq Arbejdsgiverne hilser den nye regering velkommen, men er bekymret over den manglende finansiering i det aftalepapir, som blev fremlagt i nat

Del artiklen på

- Der står for meget om, hvordan Danmark skal bruge pengene og for lidt om, hvor de skal komme fra. Det er som om, at den kommende regering tror, at væksten kommer af sig selv. Men det gør den ikke, siger Niels Jørgen Hansen, der er adm. direktør i Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4300 virksomheder inden for el, vvs og metal.

Han er glad for, at regeringen vil hæve de grønne ambitioner og gennemføre en CO2-reduktion på 70 % i 2030. I det aftalepapir - 'politisk forståelse' - som blev offentliggjort i nat, står der også, at der vil komme en klimahandlingsplan med krav om energibesparelser i offentlige bygninger og en samlet strategi for elektrificeringer i Danmark.

- Vi er positive overfor de grønne ambitioner. Tekniq Arbejdsgiverne bidrager gerne, men vi klapper ikke i hænderne, før vi ser noget mere konkret, siger Niels Jørgen Hansen.

Nogle områder ligner et tilbageskridt
Den nye regering lover også at skabe gode og stabile rammevilkår for dansk erhvervsliv og sikre mere kvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

- Vores medlemsvirksomheder mangler kvalificeret arbejdskraft, og derfor er vi glade for ethvert tiltag, der kan udvide arbejdsstyrken. Men der står ikke et ord i aftalen om, hvordan man helt konkret vil gøre det. Det bekymrer mig, siger Niels Jørgen Hansen og forsætter:

- Det er alt for upræcist, og på nogle områder ligner det et tilbageskridt. F.eks. lægger regeringen op til målrettede skattestigninger, og i stedet for at fjerne barriererne for generationsskifte vil man nu gøre det sværere. Det vil absolut ikke gavne virksomhederne.

Han tilføjer:

- Forudsætningen for, at Danmark kan bruge penge på både velfærd og klima er, at der er vækst. Det kræver, at vi fortsat styrker vores erhvervsliv, så virksomhederne kan tjene penge - ikke kun til sig selv, men til os alle sammen. Det håber vi, at den kommende regering vil have politisk forståelse for.

-kj

Læs mere om Byggeri

26/6 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder