Aktuelle nyheder - Byggeri

TEKNIQ: Topskatten rammer især de faglærte og ufaglærteDer er flere faglærte og ufaglærte, der betaler topskat, end akademikere

TEKNIQ: Topskatten rammer især de faglærte og ufaglærte

Ifølge TEKNIQ hæmmer den nuværende topskattegrænse danske virksomheders adgang til kvalificeret arbejdskraft.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

TEKNIQ har ligesom en række andre erhvervsorganisationer præsenteret et vækstudspil, og heri indgår en forhøjelse af den nu værende grænse for topskat:

- I dag er der flere ufaglærte og faglærte end akademikere, der betaler topskat, og topskattegrænsen gør det mindre attraktivt for den enkelte lønmodtager at videreuddanne sig og yde en ekstra indsats, fordi den økonomiske gevinst ved det er lav, siger cheføkonom i TEKNIQ, Maria Schougaard Berntsen.

Hun peger på, at en faglært i dag samlet set betaler 6,7 millioner kroner i direkte skattebetaling i løbet af et helt liv – hvortil kommer indirekte skattebetalinger som eksempelvis moms og andre afgifter.

Fjern topskatten for 245.000 skatteydere
TEKNIQ anbefaler derfor, at Folketinget hæver topskattegrænsen fra 544.800 kroner til 626.000 kroner med det formål at fjerne topskatten for 245.000 skatteydere og samtidig opnå den sidegevinst, at det øger arbejdsudbuddet med cirka 4.500 personer.

Det vil koste statskassen 2,8 milliarder kroner, mens det på den anden side øger arbejdskraftens mobilitet og derved produktivitetsvæksten.

Cheføkonomen understreger, at det nuværende topskatteniveau hæmmer arbejdsudbuddet og dermed også rammer virksomhederne – ikke mindst i de brancher, der får brug for mere arbejdskraft de kommende år.

Brug for dem som kan og vil
Hun understreger, at der er brug for, at dem, der kan bidrage til samfundet, også gør det:

- Beskæftigelsen er høj i Danmark i øjeblikket, og virksomhederne efterspørger mere arbejdskraft. Derfor gælder det om at undgå, at helt almindelige lønmodtagere betaler topskat, så lysten til at arbejde ikke bremses. Desuden hæmmer topskatten muligheden for at tiltrække kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, især fordi topskattegrænsen i Danmark er lav, set i international sammenhæng, siger Maria Schougaard Berntsen.,.

Forslaget om at hæve topskattegrænsen er et af i alt 10 forslag i TEKNIQ Arbejdsgivernes nye vækstudspil, ’Vejen til fremtiden er grøn og digital, som netop er blevet offentliggjort.

Læs mere om Byggeri

21/6 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.