Aktuelle nyheder - Byggeri

Test skal bane vejen for nedrivning af StorstrømsbroenFoto: Vejdirektoratet

Test skal bane vejen for nedrivning af Storstrømsbroen

Vejdirektoratet har bedt Rambøll, som er hovedrådgiver, om en detaljeret undersøgelse af broens materialer

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Vejdirektoratet er i gang med at tage prøver af maling, beton og andre materialer på den gamle Storstrømsbro, så det kan sikres, at den planlagte nedrivning foregår sikkert, bæredygtigt og miljøskånsomt.

- Vi har brug for et nærgående kendskab til de materialer broen består af, før vi sender opgaven med nedrivning af broen i udbud. Den viden skal hjælpe os til at beskrive opgaven, så den vindende entreprenør kan udføre opgaven bæredygtigt og miljømæssigt forsvarligt, siger projektchef Niels Gottlieb.

Asbest og bly?
Konsulenterne tager blandt andet prøver af beton og maling, som skal vise om der eksempelvis er brugt bly eller asbest i materialerne.

Den viden er vigtigt for at udføre nedrivningen sikkerhedsmæssigt og miljømæssigt forsvarligt, ligesom den kan give svar på, hvilke materialer der kan genanvendes.

Undersøgelserne foregår både på broen og fra vandsiden og fortsætter juni måned ud. Derefter skal prøverne analyseres nærmere.

Projektchef Niels Gottlieb forventer, at opgaven med nedrivning af broen sendes i udbud i 2025. Først når både biltrafik og togtrafik kører på den nye Storstrømsbro, går selve nedrivningen i gang. Det forventes at ske efter 2026.

Læs mere om Byggeri

10/6 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.