Aktuelle nyheder - Byggeri

Tilskud til nye vinduer reduceres med ti procent

Tilskud til nye vinduer reduceres med ti procent

Justeringerne skal reducere den ’stop-and-go-effekt’, som vinduesbranchen har påtalt. Samtidig skal lavere tilskud gøre, at tilskuddet kommer flere boligejere til gode.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti har over for klima- energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen peget på, at Vinduesbranchen er udsat for en ’stop-and-go’ politik, fordi tilskud på 25-30 procent af prisen for en typisk vinduesudskiftning har betydet, at tilskudsordningen med de relativt få midler til vinduesområdet.

Branchen mener, at det muligvis har resulteret i færre vinduesudskiftninger i stedet for flere, som var intentionen.

Ifølge Energistyrelsen blev der i 2020 modtaget 8.216 ansøgninger om tilskud til udskiftning af facadevinduer.

- Ud af disse ansøgninger blev der givet tilsagn om støtte til 2.243 udskiftninger af facadevinduer, svarende til et totalt beløb på 89 millioner kroner, eller cirka 51.500 kvadratmeter vinduer, oplyser ministeren.

Forsinkelseseffekt
Han forklarer videre, at en stor del af de cirka 6.000 bygningsejere, som ikke fik tilsagn, sandsynligvis udskyder deres vinduesudskiftninger til senere, og at det ikke er muligt at sige, hvor mange af dem, der har ansøgt om tilskud, som ville have skiftet vinduerne i 2020, hvis Bygningspuljen ikke eksisterede:

- Tilsagnsmodtagerne har to år til at gennemføre et projekt, der har fået tilsagn om støtte. Dermed vil vinduesordrerne til producenterne ikke nødvendigvis komme straks efter én af ansøgningsrunderne, siger Dan Jørgensen, som samtidig erkender, at ’den massive interesse for Bygningspuljen har vist et behov for justering af puljen’.

Flere ansøgningsrunder
Ministeren noterer i øvrigt, at det er besluttet at gøre det muligt at opdele Bygningspuljen i flere ansøgningsrunder og reducere tilskudssatserne. For vinduer sænkes tilskuddet med 10 procentpoint:

- Justeringerne forventes at bidrage til at reducere den stop-and-go-effekt, som brancheaktører har påtalt. Lavere tilskudssatser gør dertil, at tilskuddet vil komme flere boligejere til gode. Disse ændringer gennemføres frem mod den kommende åbning af puljen. I 2021 er afsat i alt 675 millikoner kroner til Bygningspuljen, og det forventes, at der bliver fastlagt tre ansøgningsrunder, slutter Dan Jørgensen


Læs mere om Byggeri

1/3 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.