Aktuelle nyheder - Byggeri

Træ på programmet til Building GreenC.F. Møller har i samarbejde med det svenske arkitektkontor Dinell Johansson tegnet et 26 etagers højhus i træ til Stockholm City. Foto: C.F. Møller og Dinell Johansson.

Træ på programmet til Building Green

Building Green i Aarhus bliver en udgave, hvor byggematerialet træ sættes på dagsordenen med debatter, oplæg og erfaringer fra udlandet

Del artiklen på

Træ er begyndt at vinde indpas i byggebranchen. I eksempelvis Tokyo bygger arkitektfirmaet Nikken Sekkei en 350 meter høj skyskraber i træ, og herhjemme får vi et trætårn på 45 meter ved Gisselfeld Kloster.

- Byggematerialet træ er et af de emner, som bliver tematiseret og sat til debat på den kommende Building Green i Aarhus. Den danske byggebranche er så småt begyndt at tænke mere i bæredygtigt brug af træ, men der er stadig et enormt potentiale, som venter på at blive udnyttet, siger Sarah Elhauge, som er projektleder for Building Green.

’Building Green in wood’ er overskriften på Klaus Toustrups, der er arkitekt MAA og partner i C.F. Møller, oplæg den 18. april på central stage. Det tager afsæt i C.F. Møllers bæredygtige arkitektur og en række case studies fra udlandet. Udgangspunktet er potentialerne i træbyggeri og hvilke miljømæssige forskelle, det fører med sig ved anvendelsen af træ:

- Træ er et enormt vigtigt materiale i bestræbelserne på at gøre kloden mere grøn. Det er tankevækkende, at det er et materiale, som vinder frem i udlandet, men at vi i Danmark halter en del bagefter. Jeg tror, at det er sundt, at vi får rusket lidt op i tingene, bl.a. på Building Green, siger Klaus Toustrup og fortsætter:

- Byggebranchen er en branche, hvor vi ofte bruger det, vi er trygge ved. Det er vigtigt, at branchen får øjnene op for de erfaringer, der er gjort i udlandet. Derfor vil jeg omsætte teori til praksis og fortælle om C.F. Møllers projekter i bl.a. London og Stockholm.

Debat om træ i højden
Netværket InnoBYG skyder andendagen i gang på central stage med en aktuel debat om høje trækonstruktioner. Her vil nationale trendsættere og lokale pionerer forsøge at give svar på, hvordan den danske byggebranche kan se træ som et anvendeligt materiale, når der skal bygges i højden. Også her vil erfaringer fra udlandet blive inddraget:

- I Danmark er det langt fra normen at bruge træ, når vi bygger højt. Men det vil vi forsøge at ændre på, og her er debatten et vigtigt skridt på vejen. Med erfaringer fra udlandet tager vi muligheder og udfordringer under kærlig behandling, forklarer Peder Fynholm, der er sektionsleder på Teknologisk Institut.

Han er samtidig faglig netværksleder af InnoBYGs netværksgruppe om Fleretagers træhuse i Danmark:

- Formålet med netværksgruppen er at udbrede anvendelsen af træ i den danske byggebranche, så træ bliver et naturligt valg blandt byggebranchens parter til fleretagers byggerier. Det er et tiltag, som skal implementeres ordentligt, og det tager tid. Jeg håber, at debatten på Building Green kan være med til at sætte skub i nogle tanker og på længere sigt nogle projekter. Træ skal være et alternativ til de eksisterende materialer - ikke en erstatning, siger Peder Fynholm.

Building Green afvikles den 18.-19. april 2018 i Centralværkstedet på Værkmestergade 9, 8000 Aarhus.

-kj

Læs mere om Byggeri

27/2 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.