Aktuelle nyheder - Byggeri

Tre teams kæmper om 350 boligerIllustration over det nye blandede byområde ved Olof Palmes Allé.

Tre teams kæmper om 350 boliger

Området ved Journalisthøjskolen på Olof Palmes Allé omdannes til en ny bydel med 300 ungdomsboliger og 50 familieboliger, hvor fællesskabet er omdrejningspunktet

Del artiklen på

Arkitektur - Byudvikling

Når Journalisthøjskolen i Aarhus flytter fra Skejby til Katrinebjerg i foråret 2020, skal området med den gamle skole på Olof Palmes Allé omdannes til et nyt bykvarter. I den forbindelse skal Østjysk Bolig bygge 300 ungdomsboliger og 50 familieboliger i området.

Byggeriet skal passe ind i områdets helhedsplan og særligt udformes i sammenhæng med den oprindelige journalisthøjskoles hovedbygning, som vil fungere som omdrejningspunkt i området med dets funktioner som stedets fælleshus, museum og andre offentlige formål. Orvartaci museet får base her.

Den grundlæggende ide med opførelse af boligafdeling 27, Olof Palmes Alle, er at tilbyde beboerne en attraktiv bebyggelse med gedigne boliger og gode fællesfaciliteter, som understøtter og opfordrer til socialt samvær samtidig med, at beboernes privatliv respekteres.

Tre teams er udvalgt til at konkurrere om projektet, som har en fastsat totalentreprisesum på 205 mio. JFP udgør sammen med RUM, Reiulf Reimstad, Sweco og Green Sustainable Landscape et af de udvalgte hold.

Samvær og robuste materialer
Ensomhed blandt unge er en stigende tendens i Danmark i dag. Styrkelse af fællesskaber via de fysiske rammer har derfor været et fokuspunkt fra projektets start. Konkurrencen står på skuldrene af et forarbejde, som Østjysk Bolig fik udført ifm. lokalplanen for området, hvor man undersøgte forskellige former for fællesskaber. Der ønskes således også i dette projekt kvalificerede bud på, hvordan bebyggelsens udformning kan være med til at fordre fællesskaber og samvær mellem mennesker.

Bebyggelsen skal ikke certificeres, men det er ønsket, at projektets udformning tydeligt afspejler indarbejdelse af bæredygtige elementer herunder særligt anvendelse af bæredygtige materialer. Der skal desuden indtænkes vedligehold som et bæredygtighedselement, så materialer og installationer kræver minimal udskiftning og vedligehold. Elementer, som kræver udskiftning i bygningens levetid, skal nemt kunne demonteres.

- Vi er glade for at være en del af det stærke team, som er udvalgt til konkurrencen. Vi glæder os til at lade vores forskellige fagligheder og tilgange bidrage til at skabe et boligprojekt, hvor mennesker mødes og trives i en bebyggelse, der tager hensyn til miljøet, siger Claus Jensen, der er arkitekt og partner hos RUM.

-kj

Læs mere om Byggeri

3/2 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.