Trussel om tvangsopløsning
Ifølge Dansk Håndværk risikerer 11.000 virksomheder, der drives i selskabsform, at blive tvangsopløst inden for de kommende måneder, fordi de ikke har registreret deres reelle ejere hos i selskabsregisteret.
Erhvervsstyrelsen udsender i øjeblikket meddelelser til de pågældende virksomheder, men ifølge chefjurist i Dansk Håndværk Celia Guldhammer, er langt de fleste af de 11.000 selskaber er sandsynligvis passive virksomheder uden nogen form for aktivitet:
- Der kan selvfølgeligt også være enkelte helt almindelige firmaer, der har overset kravet om at registrerer deres ejere eller måske har troet at alt var i orden, vurderer hun.
Hendes råd til direktører, ledere og ejere er derfor, at hvis de driver en virksomhed i selskabsform og er de det mindste i tvivl om at ejerforholdet er registreret korrekt, så bør de gå ind på virk.dk og sikre sig at de rigtige ejere er registreret.
Skal tages alvorligt
Celia Guldhammer påpeger, at det ikke tager mange minutter at kontrollere, om alt er, som det skal være, men skulle det komme så langt, at man får et brev fra Erhvervsstyrelsen med varsling af tvangsopløsning, skal man tage det ganske alvorligt og få tingene på plads med det samme.
Både reelle ejere, det vil sige personer, der direkte eller indirekte ejer eller kontrollerer mere end 25 procent af virksomheden, eller som udøver kontrol ved hjælp af andre midler og legale ejere, som vil sige personer, der direkte ejer mindst 5 procent af virksomhedens ejerandele eller stemmerettigheder, skal være registeret.
De selskaber, der skal have registrering på plads, er A/S, ApS, IVS, P/S, F.M.B.A., S.M.B.A. eller A.M.B.A.
DanB