left banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Udbudsloven skal evalueresErhvervsminister Simon Kollerup (foto: Keld Navntoft)

Udbudsloven skal evalueres

Det skal blandt andet undersøges, om Udbudsloven giver større klarhed om reglerne og de lavest mulige transaktionsomkostninger hos både ordregivere og leverandører

Del artiklen på

Politik - Samfund

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Ny borgerliges leder, Pernille Vermund, har erhvervsminister Simon Kollerup redegøre for, om det indgår i den igangværende evaluering af Udbudsloven at undersøge, i hvor høj grad det er de samme virksomheder, som vinder udbuddene inden for de forskellige kategorier af varer og tjenesteydelser.

Ministeren slår i sit svar fast, at det overordnede formål med evalueringen af Udbudsloven er at afdække, om loven har haft den tilsigtede virkning, siden den trådte i kraft i 2016, og om der er erfaringer, der giver anledning til, at der skal foretages ændringer:

- Hensigten med Udbudsloven var at give større klarhed om reglerne, forenkling, øget fleksibilitet samt lavest mulige transaktionsomkostninger hos såvel ordregivere som leverandører, oplyser ministeren videre.

Innovative offentlige indkøb
Evalueringen belyser blandt andet transaktionsomkostninger i udbud samt mulighederne for at øge små og mellemstore virksomheders deltagelse i konkurrencen om offentlige kontrakter.
Desuden indeholder evalueringen en analyse af muligheden for at fremme innovative offentlige indkøb.

- Det indgår ikke direkte som et særskilt element i evalueringen at analysere, i hvor høj grad det er de samme virksomheder, som vinder udbuddene inden for de forskellige kategorier af varer og tjenesteydelser. Men transaktionsomkostninger, som er et element i evalueringen, kan have betydning for virksomhedernes adgang til at byde på opgaver, oplyser Simon Kollerup.

Gennemsigtige tildelingskriterier
Udbudsloven kræver blandt andet allerede, at en ordregiver skal fastsætte ’gennemsigtige tildelingskriterier’, som ikke giver ordregiveren et ubetinget frit valg mellem tilbuddene.

- Dermed sikres, at det er den tilbudsgiver, der har afgivet det økonomisk mest fordelagtige tilbud, som vinder det pågældende udbud. Det økonomisk mest fordelagtige tilbud er en konkret vurdering fra udbud til udbud og kan omfatte såvel økonomiske som kvalitative betragtninger, slutter erhvervsministeren

Læs mere om Byggeri

2/12 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.