Aktuelle nyheder - Byggeri

Undersøgelse viser: Hospitalspersonale forstyrres af støj

Undersøgelse viser: Hospitalspersonale forstyrres af støj

SPONSORERET INDHOLD: En undersøgelse udført af DTU på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital viser, at 97 % af personalet på hospitalerne til tider forstyrres af støj

Del artiklen på

Undersøgelsen udført af DTU, Danmarks Tekniske Universitet, bidrager til det voksende forskningsområde, som viser, at dårlig akustik er et kritisk problem i sundhedsvæsenet.

Undersøgelsen viser desværre det, som allerede er et kendt problem, nemlig at hospitalspersonale alt for ofte må arbejde i støjende miljøer, som kan være skadelige for deres trivsel. Vi ved fra den eksisterende forskning, at støj forårsager alvorlige helbredsmæssige problemer, som f.eks. forringet søvn, højere stressniveau og øget hjertefrekvens.

Undersøgelsen viste endvidere, at akustikmiljøet på udvalgte hospitaler forhindrer op til 50 % af personalet i, nogle gange, at høre eller forstå verbale signaler fra patienter og kolleger.

Behov for mere forskning
Der er behov for yderligere forskning for at bekræfte disse resultater, men det faktum, at personale og patienter til tider ikke kan høre hinanden, får mig til at tænke, om støjen har en negativ påvirkning af kvaliteten af plejen.

Der er tusindvis af sundhedsmedarbejdere (sygeplejersker, læger, terapeuter og rådgivere mv.) i Danmark. Den potentielt skadelige støj, som nogle af disse oplever regelmæssigt, kan ofte afhjælpes.

Vi arbejder aktivt sammen med forskere og medarbejdere inden for sundhedsvæsenet for bedre at kunne forstå, hvordan vi kan afhjælpe problemet ved at trække på vores 50 års erfaring med at levere akustikløsninger og -produkter.

Omkostningerne ved støjrelaterede helbredsmæssige problemer, på hospitaler og andre sundhedsfaciliteter, kan være betydelige, især sammenlignet med de relativt beskedne omkostninger ved at indføre løsninger, der sikrer akustisk komfort, som f.eks. loft- og vægabsorbenter.

Ecophon

Læs mere om undersøgelsen her (på engelsk)



Læs mere om Byggeri

14/1 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.