Aktuelle nyheder - Byggeri

Ung nybygger: Man kan meget mere, end man trorSif Steendahl Grandorf har hele livet interesseret sig for håndværk. Det gælder også elarbejde – men kun dét, der ikke kræver autorisation. Foto: Lesifre design

Ung nybygger: Man kan meget mere, end man tror

32-årige Sif Steendahl Grandorf fra TV2´s 'Nybyggerne' har lavet et helt hus selv og er dermed en af de yngre boligejere, som er tilbøjelige til at prøve selv, før de kontakter en håndværker.

Del artiklen på

Samfund - Bolig

Det hele begyndte i kollektivet som barn, hvor Sif Steendahl Grandorf byggede møbler til både dukker, familien og resten af kollektivet. Interessen for håndværk er fortsat gennem hele livet, og i år er hun sammen med kæresten Mathias blevet et kendt ansigt i TV2-programmet 'Nybyggerne'. Her dystede de med andre par om at bygge – og vinde – et hus.

- Jeg tror, der ligger en kæmpe værdi i at skabe det selv. Jeg har tit stået og overvejet en opgave og derefter prøvet mig frem. Så finder man ud af, at det ikke er så farligt, siger Sif Steendahl Grandorf.

Respekt for El og VVS
Det er også hele filosofien i den tilgang, hun har til at lave tingene selv. Hendes grænse går blandt andet ved at trække nye elkabler eller lave omfattende vvs-arbejde. Men omvendt kaster hun sig gerne over at skifte blandingsbatterier, toilet og stikkontakter.

- Jeg laver ikke noget, jeg ikke er autoriseret til. Man skal have respekt for det, da det ikke nytter noget at lave vandskade hele vejen ned i ejendommen for eksempel, siger Sif Steendahl Grandorf.

Vil lave egen youtube-kanal med gode råd
Tips og tricks får hun fra internettet, hvor Youtube kan være en god kilde til inspiration og vejledning. Samtidig er hun i gang med at skabe sin egen kilde til læring. I sommer havde hun 75 kvinder mellem 18 og 65 år på gør-det-selv-kursus og har også planer om at lave sin egen Youtube-kanal med gode råd.

- Jeg synes, der mangler noget målrettet piger og kvinder, som aldrig har prøvet at lave noget selv, siger Sif Steendahl Grandorf.

Og selvom hun kan meget selv, så gør den læreruddannede handywoman da også brug af fagfolk. Det skete i løbet af Nybyggerne, men også da hun senere skulle i Go’Morgen Danmark for at tale om elarbejde.

- Jeg blev pludselig i tvivl om, hvad jeg måtte og tog derfor kontakt til Sikkerhedsstyrelsen, hvor jeg fik fat i nogle flinke folk, der kunne hjælpe, siger Sif Steendahl Grandorf.

-jhnLæs mere om Byggeri

22/10 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.