left banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Ups! - på den gode måde

Ups! - på den gode måde

Dansk økonomi er endnu mere kernesund end ventet. Dermed står Danmark godt rustet i forhold til de risici, der lurer i horisonten. ’Men det må ikke blive en sovepude’, lyder advarslen fra Dansk Byggeri

Del artiklen på

Politik - Samfund

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Det er ikke så ofte, at danskerne over en nat bliver 23 milliarder kroner rigere, men det var ikke desto mindre tilfældet, da Danmarks Statistik præsenterede de reviderede nationalregnskabstal for 2016-2018

Tallene viser endnu en gang, hvor svært det kan være at planlægge landets økonomiske politik på baggrund af statistik, fordi tallene kan ændre sig i væsentlig grad i forhold til prognoserne.

Dansk Byggeris cheføkonom, Bo Sandberg, siger da også, at ’det er svært både at drive økonomisk politik og kommentere økonomiske nøgletal, når målstolperne rykkes undervejs’:

- Ganske vist har vi længe været klar over, at det gik godt i dansk økonomi, men med de nye tal for 2016-2018, har det virkelig buldret derud af med den økonomiske vækst i samme takt, som også beskæftigelsen er tordnet i vejret, siger han.

Investeringerne blev løftet
Væksten i bruttonationalproduktet (BNP) er for 2016 er hævet fra 2,4 procent til 3,2 procent og væksten i 2018 fra 1,5 procent til nu 2,4 procent.

Til gengæld er 2017 revideret ned fra 2,3 procent til 2,0 procent:

- Det sker formentlig på grund af den store opjustering af 2016, der så får 2017 til at fremstå mere gennemsnitligt. På bundlinjen er vi ved udgangen af 2018 23 milliarder kroner rigere, end vi troede, vi var i går. Det skal man selvfølgelig glæde sig over, ikke mindst at det især er investeringerne, der er blevet løftet, siger Bo Sandberg.

Må ikke blive en sovepude
Bo Sandberg understreger, at de nye tal får den i forvejen ’kernesunde danske økonomi’ til at fremstå endnu mere robust og modstandsdygtig mod de risici, der lurer i horisonten:

- Men revisionen og de nye tal ændrer ikke grundlægende ved, at vi er en lille åben økonomi, der også vil blive ramt, hvis for eksempel den tyske vækst går varigt ned i de kommende år. Derfor må den højere økonomiske vækst de foregående år ikke blive en sovepude i forhold til også at trimme os til fremtidig vækst, slutter Dansk Byggeris cheføkonom.


Læs mere om Byggeri

8/11 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.