Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Vesterbrogade lukkes for Tivolis nye bypark

Vesterbrogade lukkes for Tivolis nye bypark

Tivoli har ambitioner om en moderne, grøn og bæredygtig by og kommer nu med en vision om en bypark til glæde for borgere og besøgende

Del artiklen på

Tivoli har netop præsenteret en vision om at forvandle den trafikerede passage på Vesterbrogade fra Axelborg og ind til Rådhuspladsen til en bypark, hvor natur flettes ind i byrummet, og hvor der er brede fortove til fodgængere, plads til cykler og fri for trafiklys og biler.

- Vi synes, at en bypark på den strækning passer som fod i hose på de visioner, som København i øvrigt har med flere grønne opholdsrum i byen. Det vil forbedre sikkerhedsforholdene uden for Tivoli på de store Fredagsrock-aftener og de velbesøgte weekender i højsæsonen og julen. Og det vil kunne løse det store problem med manglende cykelparkering på de travle aftener i Tivoli og events på Rådhuspladsen. Derfor tilbyder vi nu at stille os i spidsen for den fortsatte ideudvikling, som gerne skulle lede videre til et succesfuldt partnerskab mellem Tivoli, Københavns Kommune, naboerne og andre private aktører - både med hensyn til udformning, drift og finansiering, siger Tivolis direktør, Lars Liebst.

Stedfortrædende teknik- og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL) udtaler:

- Jeg ser meget gerne, at vi veksler et bilrum til en ny bypark med plads til træer, buske og blomster samt gode opholdsmuligheder for københavnerne. Før vi går videre med planerne, skal der selvfølgelig være en god dialog med lokaludvalget og københavnerne, ligesom vi skal have set på, hvordan vi kan afvikle trafikken fremover.

I Haven opføres herudover en visionær bygning, der er udarbejdet af Bjarke Ingels Group - BIG, som sammen med det eksisterende H.C. Andersen Slottet skal være et nyt Tivoli H.C. Andersen Hotel. Den nye bygning vil fremstå som en vertikal, grøn forlængelse af Tivoli-haven, der vil kunne ses fra byen og være med til at understrege, at bæredygtighed og et grønt udtryk er en prioritet i København.

-kj

Læs mere om Byggeri

18/6 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMalingMaterielopbevaringOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder