left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Vil starte en god cirkel med sunde bygningerDer var gang i debatten på Velux Daylight Symposium og Healthy Buildings Day, der blev afholdt i Paris d. 10. oktober. Her blev der fremlagt mange forskellige måder at skabe sundere boliger på.

Vil starte en god cirkel med sunde bygninger

Hvad er sundt bygningsdesign? Hvordan ser det ud, hvordan føles det, og hvordan påvirker det os?

Del artiklen på

Samfund - Miljø

Disse og flere andre spørgsmål diskuterede mere end 500 arkitekter, forskere og professionelle fra byggeindustrien i Paris under Velux Daylight Symposium og Healthy Buildings Day, der er det eneste forum i verden, som undersøger dagslysets betydning i bygninger, og hvordan design af sunde bygninger kan være en hjørnesten for virksomheder.

Healthy Homes Barometer 2019, der tager temperaturen på nutidens boliger, blev også præsenteret. Det afslørede, at der er et alvorligt problem med boligmassen. Faktisk bor hvert tredje barn i Europa i det, som forskningsinstituttet Rand Europa kalder for usunde bygninger, der kendetegnes af fugt, mørke, for meget støj og lave temperaturer.

- Bygninger har en enorm indflydelse på vores sundhed og velvære. Vi er nødt til at erkende den afgørende betydning, være tydelige om brugerorienterede aspekter i designet og omsætte det til håndgribelige værdier, man kan relatere til, sagde Lone Feifer, arkitekt og programleder af Velux Gruppens Healthy Buildings Day.

Også Morten Chrone fra HusCompagniet, som har opført mere end 20.000 huse over hele Danmark, og som også har en stærk tilstedeværelse i Sverige og Tyskland, deltog i det internationale selskab. Han kom med en stærk pointe:

- Livskvalitet, komfort og velvære er blevet afgørende faktorer for mange husejere, når vi starter dialogen om deres drømmehus. Ofte bliver gode dagslysforhold og en sund ramme for ens liv nævnt som dele af det, men mange tror, at det er alt for dyrt og bliver positivt overraskede, når vi kommer til prisen.

Skal være til at betale
Entreprenører og developere fra Nordamerika og Europa præsenterede hver især deres bud på design af huse, der giver værdi til kunderne og til virksomhedernes bundlinje, og som lever op til nutidens krav til byggeri og forskellige certificeringer.

Great Gulf, de første i den canadiske byggeindustri til at inkludere sundt bygningsdesign, er lykkes med at kombinere klimahensyn og ressourceforbrug for at forbedre komforten for mennesker, der bor i, arbejder i og nyder deres boliger.

- For os er spørgsmålet ikke længere, om boligejere vil det, men hvordan vi gør det til en solid forretning og gør sundt byggeri til at betale, så det ikke kun er for de få, men for flertallet, sagde Tad Putyra, der er president for Low Rise hos Great Gulf.

Giver mening for brugerne
Beboernes oplevelser blev også præsenteret. En canadisk familie fortalte, hvordan det føles at bo i et hus, der er designet sundt, sammenlignet med deres hverdag i et mere traditionelt canadisk hus. Familien på fire flyttede ind i et nybygget hus fra Great Gulf, der var designet til at leve op til en ny certificering for sunde og bæredygtige boliger, Active House, som sigter efter at skabe sundere og mere komfortable huse for beboerne uden at belaste klimaet.

- Oplevelsen handlede meget om husets komfort. Højdepunktet for mig var den friske luft. Jeg opdagede, at jeg sov bedre i huset, og jeg har det bedre og føler mig mere opmærksom, sagde faren Russell Ibbotson efter et halvt år i huset.

- Når man først har prøvet det, vil man ikke undvære det, sagde han.

-los


Læs mere om Byggeri

11/10 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.