Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Nyt brandgardin fungerer lige så godt som en brandportDe nye brandgardiner kan leve op til de nye, skrappe brandkrav og faktisk erstatte den noget mere massive brandskydeport. Ved at benytte et brandgardin ryger der ikke så mange vægkvadratmeter.

Nyt brandgardin fungerer lige så godt som en brandport

Dørproducenten Door System kan nu også tilbyde et nyt og unikt brandgardin, der giver flere muligheder for effektiv brandsikring. Europæisk standard er trådt i kraft og har skærpet brandkravene

Del artiklen på

Sikkerhed

Brandløsninger til virksomheder fik ekstra fokus med nye regler, der trådte i kraft den 1. november i år, og de skærpede krav har også skabt noget turbulens i branchen.

Den østjyske dørproducent Door System har gennem flere år brugt masser af resurser på at udvikle og teste efter den nye europæiske standard og kan tilbyde rådgivning til virksomheder, når de skal investere i brandløsninger.

De nye skærpede krav og regler betyder, at det der måske tidligere var ok, ikke længere er tilladt. Og når der investeres i nybygninger og ombygninger, er det vigtigt fra starten at få tænkt den rigtige brandløsning ind. Ellers risikerer man at stå med en løsning, der ikke kan godkendes, og der løber ekstra omkostninger på for at realisere projektet.

Door System vil derfor fremover også kunne tilbyde en helt ny generation af brandgardiner, et såkaldt Fibershield-I brandgardin som alternativ til f.eks. en brandskydeport eller de traditionelle brandgardiner.

Det sker gennem et samarbejde med den kendte tyske virksomhed Stöbich, der er leverandør inden for brand- og røggardiner og kan levere løsninger, der er godkendt og CE-mærket i henhold til den nye europæiske standard.

Skal gennemgå samme tests
Fibershield-I brandgardinet, der er den seneste generation af termisk isolerede tekstilbrandporte fra Stöbich, skal kunne leve op til samme skrappe krav og gennemgå de samme tests omkring Integritet (E) og Isoleringsevne (I) som en brandskydeport.

Integritet handler om brandgardinets (eller portens) evne til holde branden ude, så ilden ikke spreder sig til den ueksponerede side. Isoleringsevne omhandler brandgardinets (eller portens) evne til at holde varmen, den såkaldte strålevarme, fra at kunne antænde materiale på den ueksponerede side.

- Det er virkelig banebrydende, at vi nu kan levere et brandgardin, der kan leve op til de skrappe krav og faktisk erstatte den noget mere massive brandskydeport. Det giver nogle nye muligheder for brandsikring, fortæller Søren Rahbek, salgschef hos Door System.

Kræver ikke så meget plads
Brandgardiner har den store fordel, at de kun optager meget lidt plads over åbningen og ved siderne i forhold til brandskydeporte. Brandgardiner kan således være en ideel løsning til f.eks. detailhandlen, så der ikke ryger så mange dyrebare vægkvadratmeter til dørløsningen. Systemet er desuden ideelt til at eftermontere i eksisterende byggeri.

Samarbejdet med Stöbich giver også Door System mulighed for at levere røggardiner som en del af den samlede brandløsning.

-losLæs mere om Døre & vinduer

17/12 2019