Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Vinduesproducent støtter håndværkertalenter- Man må desværre ikke deltage i WorldSkills to gange, så nu er jeg med som mentor for Steffen, fortæller frederik Riber(tv)

Vinduesproducent støtter håndværkertalenter

KPK Døre og Vinduer er igen sponsor ved WorldSkills og støtter op om bygningssnedker og tidligere danmarksmester Frederik Riber, der i år er med som mentor. Det skal styrke deltagerne frem mod turneringen

Del artiklen på

Det blev til en flot 9. plads samt en såkaldt Medallion of Excellence tilbage i 2017, hvor Frederik Riber deltog i WorldSkills-turneringen for bygningssnedkere i Abu Dhabi. Det har givet den nu 21-årige bygningssnedker, der til dagligt arbejder for tømrervirksomheden Mester Madsen i Præstø, mod på mere.

Han skal derfor også med til det kommende verdensmesterskab, der løber af stablen den 22. august i den russiske by Kazan. Denne gang skal Frederik Riber dog ikke selv konkurrere, men er med på sidelinjen som mentor for deltageren og bygningssnedkeren Steffen Slott Jørgensen.

- Man må desværre ikke deltage i WorldSkills to gange, så nu er jeg med som mentor for Steffen. Og selvom det har krævet en del ekstra arbejdstimer at være med omkring hans team, så er det det hele værd. Her har jeg samtidig også fået rigtig god støtte fra min arbejdsplads med en forstående mester, som synes, det er fedt, at jeg deltager, og som faktisk har givet mig fri til at tage med. Derudover har jeg fået tildelt et sponsorat af KPK Døre og Vinduer, der også er med til at gøre det muligt, fortæller Frederik Riber og fortsætter:

- Og det sætter jeg selvfølgelig stor pris på, da det kræver en del ressourcer. Vi begyndte nemlig allerede at træne op til turneringen midt i maj, og nu er vi så endelig ved at være klar. Og motivationen hos både jeg, Steffen og resten af landsholdet, der skal repræsentere Danmark til turneringen, er i top.

Hjælp til deltagerne
Det er ikke første gang, at KPK Døre og Vinduer støtter op om Frederik Riber. Vinduesproducenten var nemlig også med som sponsor i 2017, da han blev danmarksmester, europæisk bronzevinder og efterfølgende deltog i det daværende verdensmesterskab. Og selvom Frederik Riber ikke selv deltager i turneringen denne gang, har KPK Døre og Vinduer alligevel valgt at bakke ham op med et sponsorat.

Her vil man nemlig gerne sikre, at de nuværende deltagere får de bedste forudsætninger frem mod det kommende verdensmesterskab, lyder det fra KPK Døre og Vinduers salgschef Peter Bechmann:

- Vi har valgt at sponsorere en mentor, da vi gerne vil optimere forholdene for de danske håndværkertalenter, når de skal ud og repræsentere vores land til turneringer i udlandet. Med et stærkt trænerteam på sidelinjen får deltagerne nemlig mulighed for et godt og professionelt træningsforløb op til turneringen og en sikker base, når verdensmesterskaberne står på. Det er således i god tråd med vores værdier om at sikre det gode, danske håndværk og øge interessen for håndværkerfaget, siger han.

Udover WorldSkills har KPK Døre og Vinduer desuden været sponsor for flere danske deltagere ved både DM i Skills og EuroSkills, som er henholdsvis danmarksmesterskabet og europamesterskabet i de forskellige håndværk på erhvervsuddannelserne.

-jhn

Læs mere om Døre & vinduer

13/8 2019