scroll
Fejrer 25-års jubilæum med storindkøb af lifteNordjysk Lifts administrerende direktør Jacob Sørensen ved hovedkvarteret i Hjørring med tre af de nye lifte fra PB Platforms.

Fejrer 25-års jubilæum med storindkøb af lifte

SPONSORERET INDHOLD: Scantruck har været omkring Nordjysk Lift med 13 store saxlifte fra PB Platforms

Skal der være fest, så lad der være fest. Udlejningsvirksomheden Nordjysk Lift med base i Hjørring og yderligere 10 afdelinger rundt om i Danmark fylder 25 år i august. Det fejrer firmaet lidt på forskud med noget af en fødselsdagsgave til sig selv: 13 nye saxlifte i de store størrelser fra den tyske producent PB Platforms.

- I virkeligheden er det ikke så meget til os selv. Det gode materiel er jo til vores kunder, som gerne vil have godt grej at arbejde med. Derfor er det ganske vist os, der har fødselsdag, men gaverne putter vi ind i udlejningskataloget til kunderne, siger Nordjysk Lifts administrerende direktør, Jacob Sørensen.

Nordjysk Lift har et indgående kendskab til lift-leverandøren Scantruck. Udlejningsfirmaet råder nemlig i forvejen over masser af maskiner, der er købt hos Danmarks største maskinfirma.

Både teleskoplæssere i mange størrelser fra Manitou, Sennebogen-kraner, bæltelifte fra Platform Basket, store knusere og sortereanlæg fra McCloskey og gule entreprenørmaskiner fra japanske Komatsu. Her er den seneste netop ankommet i skikkelse af en hjulgravemaskine.

- Til gengæld er PB Platforms endnu et relativt nyt bekendtskab. Inden for det seneste par år har vi købt vores første 22 meter PB-saxlifte, og vi kan jo se, at det er grej, der dur. Derfor udvider vi nu yderligere med en portion PB Platform på 13 styk, hvoraf Scantruck har leveret de første, mens flere er på vej, siger Jacob Sørensen.

Terrængående og uden støtteben
PB Platforms er Tysklands førende producent af kompakte arbejdsplatforme. Fabrikken har specialiseret sig i mobile saxlifte, som ikke alene er selvkørende, men også terrængående og i øvrigt uden støtteben. Virksomheden er blandt blot tre producenter i verden, der laver de helt store lifte. Den største i PB-programmet har en platform på næsten 20 kvadratmeter og en arbejdshøjde på 37,5 meter.

Nordjysk Lift har fundet de tre mest relevante saxlifte for de danske kunder frem af kataloget. Derfor kom bestillingen fra direktør Jacob Sørensen til at lyde på:

- Seks styk PB 131-19E 4x4 med arbejdshøjde på 13 meter og kapacitet til 700 kg i kurven.

- Tre styk PB 151-19E 4x4 præsterer hver en arbejdshøjde på 15 meter og kan sende 550 kg op i højden.

- De sidste fire lifte er den absolut største model i PB Platforms Top19-serie, PB175-19E 4x4, og giver mulighed for at tage op til 500 kg med op i 18 meters arbejdshøjde. Maskinens platform kan hydraulisk skydes ud til en længde på 6,36 meter og en bredde på 1,88 meter. Totalt tæt på 12 kvadratmeter platform og dermed masser af plads til både håndværkere, materialer og værktøj.

Både ude og inde
- Saxliftene lejes ofte af tømrerfirmaer, murerfirmaer og også nedbrydere. De er ideelle til tag-arbejde og facade-opgaver, og så er de jo terrængående og kan anvendes både ude og inde. Det er en klar fordel. I gamle dage – og det er såmænd bare et par år siden – måtte kunden bestille to forskellige lifte, hvis der skulle arbejde både inde og ude. Det er ikke nødvendigt med PB-liftene, siger Jacob Sørensen.

To af syv 22 meter PB Platforms-lifte, som Nordjysk Lift havde i forvejen, er dieseldrevne. Resten kører på el. Og de to er sandsynligvis de sidste diesel-saxlifte, der kommer til at optræde i Nordjysk Lift-kataloget.

- Jeg forestiller mig, at det bliver rent el fremover. Vores kunder har mere og mere fokus på el-maskiner til at sikre CO2-neutrale byggepladser. Det skal vi naturligvis efterkomme, og derfor er det fint, at PB Platforms producerer hele det store program i både diesel- og el-udgaver, siger Nordjysk Lifts administrerende direktør, Jacob Sørensen.

Foruden hovedafdelingen i Hjørring, har Nordjysk Lift også afdelinger i Aalborg, Frederikshavn, Grenaa, Hillerød, Hvidovre, Odense, Randers, Thisted, Vejle og Aarhus.

-dc

22/2 2023