left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

Samler branchen for at skabe den fossilfrie byggeplads GSV ønsker at bygge- og anlægsbranchen skal stå sammen, så den kan bidrage til at nå regeringens mål for reduktion af CO2 mod 2030. Arkivfoto: Louise S. Strøbech

Samler branchen for at skabe den fossilfrie byggeplads

Bygge- og anlægsbranchen samles for at stille skarpt på den grønne omstilling, når GSV endnu en gang slår dørene op for bygge- og anlægsbranchen til Fremtidens Byggeri d. 2. september på Docken i København

Del artiklen på

Bygge- og anlægsbranchen har fået øjnene op for, at branchen har et ansvar for den grønne omstilling. Men tallene taler stadig sit tydelige sprog: I Danmark står bygninger, broer og veje for 30 % af den samlede CO2-udledning og 10 % stammer alene fra anlægsprocessen og i produktionen af byggematerialer.

Mange virksomheder og offentlige institutioner har sat fokus på reduktion af CO2 og sat ambitiøse mål mod en grønnere og emissionsfri verden. Regeringen har bedt om sparring med erhvervslivet igennem de 13 klimapartnerskaber, hvor bygge- og anlægsbranchen også har stået sammen. Branchen har udviklet konkrete forslag til regeringen, hvis mål det er at reducere Danmarks CO2-udledning med 70 % i 2030.

GSV, der udlejer entreprenørmaskiner og -materiel til landets byggepladser og anlægsopgaver, føler at virksomheden og branchen generelt har en forpligtelse til at være med til at drive den grønne agenda fremad.

’Vi kan ikke gøre det alene, og derfor samler vi branchen for at sætte fokus på, at alle led i leverancekæden har et ansvar for at implementere nye grønne løsninger. Fra bygherrernes udbud til producenternes fokus på udvikling af fossilfrie maskiner’, skriver GSV i oplægget til konferencen:

’I 2019 fik vi idéen om en konference – på tværs af entreprenører, arkitekter og producenter – der satte fokus på bæredygtighed og ’Fremtidens Byggeri’. I 2019 deltog 350 beslutningstagere fra branchen og fra scenen bidrog nogle af landets største bygherrer, bl.a. Københavns overborgmester Frank Jensen og adm. direktør for By og Havn, Anne Skovbro.

I GSV har vi indflydelse på, hvad der driver maskinerne, der bygger det nye Danmark. Sammen med vores leverandører vil vi sætte klimavenlige maskiner på dagsordenen igen i år med Fremtidens Byggeri 2021’, lyder det.

Konferencen skal igen i år samle branchen, vise mulighederne og få toppolitikere og beslutningstagere i dialog omkring, hvordan branchen sammen skaber den fossilfrie byggeplads.

’Vi skal sammen bidrage til at nå de ambitiøse mål for reduktion af CO2 mod 2030. Bygge- og anlægsbranchens aktører har et nøgleansvar for at stå sammen om den grønne omstilling’, lyder det afslutningsvist fra GSV.

Program for dagen:
11.30: Ankomst og frokost: ‘Netværk og maskiner’
12.30: Velkomst v. Dan O. Vorsholt, CEO, GSV Materieludlejning A/S
12.45: Lars Sandahl, Adm. Direktør i DI
13.15: Søren Pape, Partileder for det Konservative Folkeparti
13.35: Ingrid Reumert, Vice President, VELUX A/S
14.05: Pause - Kaffe og kage, ‘netværk og maskiner’
14.35: Jens Holmboe, Direktør, Vejdirektoratet
15.00: Karsten John Hjarsø, CEO, Jensen Gruppen A/S
15.25: Peter Lund Madsen. Hjerneforsker
16.00: Tak fordi I kom v. Dan O. Vorsholt
16.10: Reception m. livemusik
20.00: Tak for i dag

Læs mere og tilmeld dig her.

-los

Læs mere om EntreprenørMateriel

20/8 2021
EntreprenørmaskinerBrancheforeningByggerådgivningContainerContainer, BrugteContainer, IsoleretContainer, KøbContainer, LejeDræningHavnerenoveringHejsHydrauliske pumperKran UdstyrKranerLifteLiftudlejningLøfteudstyrMaskinstyringMaterielopbevaringMinilæsserNaturgenopretningNedskæring og demonteringOversvømmelserPavillonerRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftStigerStilladserTeleskoplæsserUdlejningVakuumløfterTilføj dit firma her.
Send en mail.