Aktuelle nyheder - Gulve

Hvad kan de forskellige gulvtyper

Hvad kan de forskellige gulvtyper

ANNONCE: Der er efterhånden rigtig mange gulve at vælge i mellem. Som håndværker kan det derfor også være svært at vide, hvad man skal anbefale kunderne, når de spørger

Del artiklen på

Men i denne guide kigges der på, hvilke gulve der passer til hvilke kunder. Det er nemlig det, som der i bund og grund er vigtigt.

Trægulv
Den mest populære gulvtype er og bliver trægulve. Der er mange forskellige typer trægulve, men de har alle nogle ens træk. Der findes nemlig ikke nogen typer trægulve, som ikke er gode i opholdsrum og på sove- eller børneværelser. Gulvene er tidløse, og passer til de fleste hjem. Hvis man køber nyt hus, kan man jo hos Santander vælge at låne penge til udbetaling til huset. Man kan derefter nemmere, investere i et nyt og lækkert gulv.

Hvis kunden mener, at akustik og tidløst design er vigtigt, kan det være en rigtig god mulighed. Man skal dog huske, at gulvene ikke er så nemme, at gøre rent som mange andre gulve. Derfor er det ikke alle typer trægulve, som man f.eks. bør lægge i køkkenet. Mad, snavs, og rester kan ende med, at sætte sig eller give skjolder. Man skal derfor sørge for, at gulvene er lakeret eller et parketgulv.

Det samme gælder, hvis der er ønske om, at få trægulv i entreen. Dette er også et sted, hvor der bliver svinet meget. Derudover er det også vigtigt, at huske, at det ikke er alle trægulve, som man kan lægge gulv ovenpå. Man skal derfor pille gulvet op, og starte derfra.

Til sidst skal man huske, at trægulve ikke egner sig til vådrum.

Laminat, vinyl, og linoleum
Hvis der er ønske om, at gulvet skal være helt glat, kan man vælge laminat, vinyl, eller linoleum. Dette er gulve med glatte overflader, som er nemme, at rengøre og fjerne pletter fra. Det er også gulve, som passer til institutioner, hvor børnene falder og sviner. De er nemlig ikke lige så hårde, som mange andre gulve kan være.

Gulvene kan også bruge i private hjem, hvis man ønsker, at have et lidt mere strømlinet look. Det er dog sjældent, at man ser disse typer gulve i private hjem. De er nemlig ikke så nemme, at holde pæne i overfladen. Men hvis der er et stort ønske, kan man godt lægge dem i private hjem. De er dog ikke egnede til, at blive brugt i vådrum.

En af grundene til, at gulvene er blevet populære er, at de findes i et væld af farver. Det er da også et godt valg, hvis ens kunder er meget trendbeviste. Gulvene kan også være et godt alternativ, til de populære Epoxy gulve, som godt kan være lidt dyre, at få lavet. Hvis kunderne allerede har et 100% lige og plant gulv, kan man lægge noget laminat film over.

Fliser og betongulve  
En helt stor trend, hos mange boligejere er betongulve. Gulvene matcher godt den tendens der er, hvor man søger det mere industrielle look i boligen. Denne type gulve er gode, hvis kunden ønsker samme type gulve i hele boligen.

Betongulvene kan nemlig bruges, i alle rum der er. De er oprindeligt blevet brugt til, at lægge i industrihaller og den slags. Dette skyldes, at gulvene er enormt slidstærke. Derfor kan man også sagtens, bruge fliser eller beton, i de mere udsatte områder som f.eks. Badeværelset, køkkener, eller entreen. Man kan derfor anbefale fliser og beton, til kunder der har brug for et slidstærkt gulv, enten privat eller til deres firma.

Læs mere om Gulve

22/3 2019
 • PCI

  PCI

  PCI til fagfolk - Nemmere og mere sikker fliselægning
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • GRANAB strøsystemer

  GRANAB strøsystemer

  Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger
 • Interface

  Interface

  Human Nature
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK