left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Gulve

 Vælg den rigtige fastgørelse i CLT-konstruktionerne CLT har i de seneste år vokset sig stort i lande som Østrig, Italien og Schweiz. Nu skal de danske bygningshåndværkere også have den rette viden om fastgørelse af træelementerne.

Vælg den rigtige fastgørelse i CLT-konstruktionerne

Byggeriet kigger løbende efter nye materialer og løsninger der kan mindske miljøbelastningen. Ét af de større gennembrud i denne sammenhæng er de såkaldte CLT-elementer

Del artiklen på

CLT eller Cross-Laminated Timber er, som navnet indikerer, træelementer der kan anvendes til vægge, gulve osv. i f.eks. etageejendomme, hvor man traditionelt ville have anvendt beton. Træ er jo som bekendt en naturressource med en høj grad af genanvendelighed, hvorfor CLT da også anprises for sine fordele ift. at forbedre byggeriernes miljøregnskab.

CLT er dog stadig et nyt område for mange i den danske byggebranche, hvorfor der er brug for at udbrede kendskabet til godkendte og dokumenterede fastgørelsesløsninger til disse elementer.

Simpson Strong-Tie har gennem sin ekspertise inden for netop fastgørelsessystemer til træ udarbejdet et nyt teknisk katalog som guider læseren til at finde den optimale fastgørelsesløsning til den applikation som skal bygges, hvad enten der måtte være tale om CLT til CLT eller CLT til beton.

Vil øge branchens kendskab
Ud over bygningsbeslag tilbyder Simpson Strong-Tie også de skruer som er vigtige, når man fastgør CLT-elementer. I kataloget findes alle de nødvendige bæreevneværdier for både samlinger udført med beslag eller med skruer.

- Vi håber at dette katalog kan være med til at give den danske byggebranche bedre kendskab og sikkerhed for hvordan man effektivt og sikkert arbejder med CLT-fastgørelse, udtaler Kasper Bregendahl, adm. direktør hos Simpson Strong-Tie A/S.

- CLT har i de seneste år vokset sig stort i lande som Østrig, Italien og Schweiz. Vi håber, at vi med vores bidrag kan være med til at få træelementerne mere ind i en dansk kontekst, hvor vi kan bidrage med vores viden omkring dette område, afslutter han.

Kataloget kan findes digitalt på virksomhedens hjemmeside her http://www.strongtie.dk

-los

Læs mere om Gulve

11/5 2020
 • PCI

  PCI

  PCI til fagfolk - Nemmere og mere sikker fliselægning
 • Roth Clima Comfort

  Roth Clima Comfort

  Hurtigtregulerende gulvvarme med lav byggehøjde til renovering og nybyggeri
 • GRANAB strøsystemer

  GRANAB strøsystemer

  Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Interface

  Interface

  Human Nature