Aktuelle nyheder - Have

Digitaliserer 90 årgange af Magasinet Landskab Collage af tidligere forsider af Landskab. Layout: Tine Gils, Danske Landskabsarkitekter.

Digitaliserer 90 årgange af Magasinet Landskab

Danske Landskabsarkitekter har lagt masser af digitale udgaver af Magasinet Landskab på hjemmesiden, så de bl.a. kan fungere som et inspirationskatalog

Del artiklen på
Siden 1920 har landskabsarkitekter, akademikere, journalister og andre fagpersoner skrevet tusindvis af sider om landskabsarkitektur i Magasinet Landskab. De mange numre af magasinet, der oprindeligt hed Havekunst, indeholder en guldgruppe af viden og erfaringer, som danner udgangspunkt for, hvordan landskabsarkitekter arbejder i dag.

Foreningen Danske Landskabsarkitekter har nu digitaliseret og offentliggjort samtlige udgivelser af Magasinet Landskab fra 1920 til 2012.

Formand for Danske Landskabsarkitekter og faglig leder af landskab hos JJW Arkitekter, Susanne Renée Grunkin, glæder sig over, at næsten 100 års landskabsfaglig viden og debat nu er offentligt tilgængeligt via foreningens hjemmeside.

- I dag spiller landskabsarkitekturen en afgørende samfundsmæssig rolle. Landskabsarkitekter tager vare på de udendørs offentlige rum. Vi bidrager til løsninger af komplekse udfordringer som klimaforandringer, social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. Vi byder ind med faglige holdninger, der kvalificerer politikere og andre beslutningstagere til at træffe de bedste beslutninger i forhold til vores natur, landskaber og byer.

- Vi arbejder på at sikre oplevelseskvaliteter, sundhedsfremmende og rekreative tiltag samt sociale rum og mødesteder i større og mindre byer i hele landet. Med den samfundsmæssige udvikling er landskabsarkitekturen muligvis mere relevant end nogensinde før, siger Susanne Renée Grunkin, der vurderer, at Magasinet Landskab indeholder nøglen til landskabsarkitekternes selvopfattelse, kulturhistorie og identitet.

Hun er derfor glad for at al den viden nu bliver let tilgængelig og forhåbentligt kan inspirerer til fagets videreudvikling.

Danske Landskabsarkitekter har samlet indholdsfortegnelser fra de forskellige årgange i en pdf, der gør det lettere at orientere sig i de mange tusinde sider og finde de relevante artikler. Derudover er det muligt at søge på nøgleord på tværs af årgangene.

De digitale udgaver kan findes på Danske Landskabsarkitekters hjemmeside.

-los

Læs mere om Have

30/1 2017
  • EXPO-NET

    EXPO-NET

    Bæredygtig og rentabel regnvandsfaskine