Aktuelle nyheder - Have

Hybridgræs hjælper naturen på vej Hybridgræs er oplagt at bruge på bl.a. almindelige græsplæner, legepladser, teesteder og sportspladser, hvor der er mere slid, end almindeligt græs kan klare.

Hybridgræs hjælper naturen på vej

Børneinstitutioner, idrætsanlæg og golfbaner er nogle af de steder, hvor en ny type kunstgræs vinder frem

Del artiklen på

I børnehaver og områder, hvor børn leger, er det ofte svært at opnå grønne arealer, fordi græsset bliver slidt ned til mulden, før nyt kan vokse frem. Samtidig er våde perioder og især de stigende tilfælde af ekstremregn en stor udfordring for mange arealer med kuperet terræn, hvor jorden ofte eroderer og umuliggør græs at slå rod.

Derfor ledte anlægsgartnerne Nicolaj Hudlebusch og Niels Hansen efter en løsning, der kunne give et grønt indtryk samtidig med, at det kunne modstå menneskeligt slid og naturens egne kræfter.

Forstærker det udsatte underlag
Løsningen fandt de i udlandet hos en producent, der har udviklet en serie kunstgræs-net med store masker, der tillader naturligt græs at vokse op imellem hullerne og blande sig med kunstgræsset.

- I Norden er vi jo glade for natur, og hydridgræsserne forstærker oplevelsen af natur. Derfor har de en kæmpe fremtid i Danmark, fordi de både kan hjælpe det naturlige græs på vej, samtidig med at det forstærker det udsatte underlag, siger Nicolaj Hudlebusch, der også fremhæver de økonomiske fordele ved den nye græstype:

- Det er faktisk billigere at montere end kunstgræs, fordi man ikke skal lave bundopbygning, men kan bruge eksisterende muldopbygning, fortæller Nicolaj Hudlebusch.

Sammen med Niels Hansen har han etableret virksomheden Nordic Lawn ApS, der forestår importen af Green Hybrid-græstyperne, som er lavet af det samme materiale som almindeligt kunstgræs, blot i mindre mængder. Selve græsstråene er produceret i Polyethylen, mens nettet hvor stråene er påsyet, er i latex, der er kendt som et slidstærkt materiale.

Fra Grunden til Lunden
I stedet for at lægge græsset på større fodboldbaner leverer Nordic Lawn hybridgræsset til kommuner, golfbaner og parker, hvor forholdene gør det svært for græsset at vokse.

Virksomheden er den første på markedet til at levere denne type græs og interessen for den nye løsning er stærkt stigende. På det første år har Nordic Lawn solgt over 11.000 m2 hybridgræs til opgavestørrelser på alt fra 10-1000 m2.

De første produkter er allerede leveret og udlagt, blandt andet til en børnehave i København.

- Institutionen havde et legeområde, de kaldte Grunden. Men efter at de havde fået hybridgræs på området, blev området omdøbt til Lunden, smiler Nicolaj Hudlebusch.

Udover ved daginstitutioner og skoler gør græstæppet sig også særligt godt ved teestedet, der er startpositionen på golfbaner. Det er samtidig også godt at rulle ud på legepladser og kuperet terræn.

-los

Læs mere om Have

28/9 2017
  • EXPO-NET

    EXPO-NET

    Bæredygtig og rentabel regnvandsfaskine