Aktuelle nyheder - Have

Lancerer møbler specifikt designet til altanen Hvert møbel i serien Upon sættes op på en ramme, som monteres på altanens rækværk for at undgå spildplads. Foto: Altan.dk

Lancerer møbler specifikt designet til altanen

Altanfirmaet Altan.dk og Coop Danmark lancerer nu en hel serie møbler, der er specialdesignet til altanen

Del artiklen på

Opførelsen af altaner i byerne er i rivende udvikling. Og for mange af landets altanejere er det vigtigt at udnytte pladsen på de ekstra kvadratmeter optimalt med møbler, der både er æstetiske og funktionelle.

- Vores kunder har længe efterspurgt lækre møbler, der er designet specifikt til altanen. Interessen for boligindretning er virkelig eksploderet de seneste år, og vi kan se en tendens til, at mange også gerne vil gøre noget ud af uderummet på altanen. Derfor vil vi gerne tilbyde vores kunder, at de kan indrette den altan, vi har sat op, med innovative kvalitetsmøbler, siger Ulrik Knudsen, Profil & Brand Manager i Altan.dk, der årligt opsætter mere end 3000 altaner i Danmark.

I samarbejde med Coop har Altan.dk udviklet møbelserien Upon, der gør det muligt at udnytte den sparsomme plads på altanen på bedste vis.

- Vi synes, det var et rigtigt interessant projekt. Vi indgik samarbejdet med Altan.dk, fordi vi kunne se deres idé med det samme. Møblerne var unikke, fordi der ikke fandtes noget lignende på markedet. Siden 2014, hvor vi startede samarbejdet, er der blevet skrevet rigtig meget om det gode altanliv i boligmagasinerne. Hos Coop kunne vi se, at trenden var kommet for at blive, men vi var ikke selv gode nok til at tænke altanmøbler ind i vores sortiment, siger indkøber i Coop.dk haveliv, Dorte Larsen.

Hæng op, fold ud og nyd livet
Upon-serien består af en bænk, et bord, to stole og to hylder, der alle er sammenklappelige og benløse. Altanmøblerne fås både i olieret teak og sortlakeret akacietræ og er designet til at udnytte pladsen på altanen bedst muligt. Møblerne fylder derfor minimalt, når de er klappet sammen.

- Vi udnytter de lodrette kvadratmeter, fordi møblerne monteres på altanrækværket eller væggen. Hele tanken bag er, at altanen skal rumme mange ting. Når Upon-møblerne ikke er i brug, er der stadig plads til, at solsengen kan komme frem, tørrestativet stilles ud, eller at barnet kan sove til middag i barnevognen. Det handler om at få mest muligt ud af sin altan, og det har vi fundet en løsning på, forklarer Ulrik Knudsen.

Hvert altanmøbel sættes op ved hjælp af en ramme i enten rustfrit stål eller sortlakeret metal, der er specialudviklet til møblerne, og som monteres på altanens rækværk. Rammen passer til alle møblerne i serien og kan justeres, så den passer til den enkelte altan.

Rammen er hele hemmeligheden bag Upon-møblerne, da den sørger for, at rækværket ikke belastes, men at vægten af møbel og mennesker går i gulvet. Det øger sikkerheden, uanset om altanen er ny eller gammel, eller om altanen er lavet i glas eller jern.

-los


Læs mere om Have

19/5 2017
  • EXPO-NET

    EXPO-NET

    Bæredygtig og rentabel regnvandsfaskine