Aktuelle nyheder - Have

Udearealer har stor betydning for nybyggeriGrønne arealer har betydning for byggeriets værdiskabelse og skal tænkes ind fra start af, når der bygges nyt, opfordrer Ole Kjærgaard fra Landskabsrådet.

Udearealer har stor betydning for nybyggeri

Alt for mange bygherrer tænker ikke udearealerne med i den samlede proces, når de bygger nyt. Det betyder manglende sammenhæng mellem bygningen og udearealerne

Del artiklen på

Landskabsrådet ønsker at skabe mere opmærksomhed omkring en problemstilling, som alt for ofte bliver overset eller nedprioriteret, men som med kan være med til at skabe merværdi og et bedre slutprodukt.

- Grønne entrepriser skal være med i projektforløbet fra begyndelsen. Vi ser desværre ofte, at udearealerne kommer til som en slags eftertanke. Det fordyrer processen og giver et slutresultat, der ikke på samme måde er tænkt ind i helheden. Det bidrager til, at udearealerne ikke bidrager til værdiskabelsen af byggeriet på samme måde som det ville gøre, hvis det var tænkt ind fra starten, siger Ole Kjærgaard, ordførende direktør for OKNygaard og medlem af brancheforeningen Landskabsrådet, der samler den grønne del af bygge- og anlægsbranchen for at fremme separate grønne entrepriser i både antal og kvalitet.

Grønne entrepriser
Landskabsrådets håb er, at der i fremtiden vil være flere bygherrer, der tænker deciderede grønne entrepriser ind i deres projekter. Det giver en bedre økonomi i projektet samtidig med at det giver mulighed for at højne kvaliteten.

- Hvis udearealerne tages med fra begyndelsen, er det også i langt højere grad muligt at drage nytte af vores ekspertise på området. Derved kan mange problemstillinger - f.eks. omkring regnvandshåndtering - tænkes ind, siger Ole Kjærgaard.

Ole Kjærgaard og arkitekt Morten Weeke Borup vil uddybe emnet på Fagligt Forum på dette års Have & Landskabs messe i Slagelse. Her bidrager Landskabsrådet til debatten om, hvorfor udearealerne har stor betydning for værdiskabelsen af en bygning.

Arrangementet finder sted onsdag d. 30. august kl. 11.30-12.00 v. Ole Kjærgaard og fredag d.1/9 kl.10.15-10-45 v. Morten Weeke Borup.

-los

Læs mere om Have

28/8 2017
  • EXPO-NET

    EXPO-NET

    Bæredygtig og rentabel regnvandsfaskine