LCA
LCA
scroll
Flot kvalitetsstempel til flydende dampspærre Ljungdahl Airblock kan også benyttes som radonsikring.

Flot kvalitetsstempel til flydende dampspærre

Den flydende dampspærreløsning, Ljungdahl Airblock, har fået en TGA fra ETA Danmark, efter at den er blevet testet af blandt andet Teknologisk Institut

Ljungdahl Airblock er den eneste flydende dampspærre på markedet med en Teknisk Godkendelse til Anvendelse fra ETA Danmark, og med den vil Ljungdahl markere en ny standard for dampspærreløsninger.

- At vi nu har en TGA for vores løsning er ikke blot en anerkendelse af kvalitet og bygbarhed, men også en forsikring om sikkerhed og holdbarhed.

- Det skaber tillid hos vores kunder og samarbejdspartnere, idet de investerer i en løsning, der opfylder branchestandarderne, siger direktør i Ljungdahl, Thomas Vilmar.

En TGA forholder sig til de krav, der findes i Bygningsreglementet og alment teknisk fælleseje og dokumenterer, at produktet må anvendes i overensstemmelse med begge.

TGA’en er udstedt på baggrund af omfattende tests foretaget af anerkendte, uvildige institutter som tyske IFT Rosenheim og Teknologiske Institut.

- Ljungdahl Airblock er blevet nøje vurderet og godkendt med hensyn til luft-, damp- og vandtæthed samt elasticitet, ældning, tryk og andre relevante egenskaber for dampspærrer.

- Det er allesammen tests, der garanterer overholdelse af Bygningsreglementets standarder, siger Steen Piil, teknisk chef i Ljungdahl.

- For eksempel er den blevet udsat for ret ekstreme temperatursvingninger mellem -15 grader og +70 grader. Det er temperaturer, vi sjældent oplever i Danmark, men det siger lidt om, hvor omfattende den er blevet udsat for, tilføjer han.

Det kan være svært rent teknisk at opnå et helt tæt tæthedsplan med en traditionel dampspærrefolie. Ljungdahl Airblock skal udfordre traditionelle metoder til hurtig og nem etablering af dampspærre med minimalt tidsforbrug og forbrug af materialer.

- Vi indførte den i vores sortiment for at imødekomme markedets efterspørgsel efter bedre dampspærreløsninger. Med den flydende dampspærre har vi skabt en løsning, som kan være med til at afbøde nogle af de praktiske udfordringer, håndværkerne møder i deres arbejde og hjælpe dem med at opnå et godt og tæt resultat, siger Thomas Vilmar.

-dc

2/4 2024