Aktuelle nyheder - Isolering

Nye regler for håndtering af mineraluld træder i kraftDen nye bekendtgørelse fastsætter forskellige regler for håndtering af ’ny’ og ’gammel’ mineraluld.

Nye regler for håndtering af mineraluld træder i kraft

I dag træder en ny bekendtgørelse om montering og nedrivning af mineraluld i kraft, og derfor er en ny quick guide udarbejdet

Del artiklen på

For at gøre hverdagen lettere på landets byggepladser har Mineraluldindustriens Brancheråd (MBR), som Rockwool er medlem af, udarbejdet en guide til de nye regler om montering og nedrivning af isoleringsmaterialer med mineraluld, dvs. glasuld og stenuld.

Den nye bekendtgørelse, der træder i kraft i dag d. 1. juli, erstatter de hidtidige arbejdsmiljøregler for håndtering af mineraluld, som er tilbage fra 1988. Dermed bliver reglerne for arbejde med mineraluld fremover reguleret på linje med øvrige isoleringsmaterialer.

Bekendtgørelsen fastsætter forskellige regler for håndtering af ’ny’ og ’gammel’ mineraluld. Ny mineraluld er fremstillet efter 1997. Derfor giver MBR's nye guide en grundig vejledning i korrekt håndtering af både såkaldt 'ny' og 'gammel' mineraluld i en nem og overskuelig.

Opdeling efter de tre typiske arbejder med isolering:
- Nybyg og tilbygninger, hvor man anvender mineraluld
- Renovering og ombygning, hvor man anvender ny mineraluld, men kan komme i kontakt med gammel mineraluld
- Nedrivning, der typisk er kontakt med gammel mineraluld

De nye regler har dog ingen konsekvenser for genanvendelse af Rockwools stenuld. I 2020 tog virksomheden ca. 12.000 tons brugt stenuld retur fra danske byggepladser og omdannede det til ny isolering på deres danske fabrikker.

Læs mere i den nye Quick Guide her.

-kj

Læs mere om Isolering

1/7 2021