bygma
bygma
scroll
Ordrebøgerne bugner i Øland- Krisen har ikke ændret vores planer om at blive en endnu dygtigere vidensleverandør. Vi er stadig på udkig efter opkøbsemner, og her er tiden gunstig, siger ad. Direktør i Øland, Carsten Madsen.

Ordrebøgerne bugner i Øland

Efter et noget svingende 2019 ser Øland, der er leverandør af ventilations- og isoleringsprodukter, nu ind i et 2020 med bugnende ordrebøger og fast kurs mod et af sine bedste halvårsregnskaber

Samfund

Øland har netop offentliggjort sit regnskab for 2019. Selvom resultatet ligger noget under det foregående års resultat, er der tilfredshed med tallene, som er hentet hjem med en kraftpræstation i løbet af de sidste to kvartaler af 2019.

Leverandøren lukkede året med et resultat på bundlinjen på 10 mio. kroner. I 2018 var resultatet 17,1 mio. kroner - et år som af ledelsen betegnes som et ’all time high’.

Ordrerne var ellers i hus, da Øland tog hul på 2019, men forsinkelser på byggeprojekterne betød, at Ølands leverancer blev udskudt. Første halvår endte derfor langt under det forventede.

- Vi vidste godt, at vi ikke ville kunne komme på højde med 2018, som var et meget usædvanligt år, men vi havde ikke regnet med det dyk, vi oplevede i første halvår af 2019. Vi havde ingen indflydelse på de forsinkelser, der opstod, og der var ingen rød tråd i dem. Alt blev bare udskudt. Med den start på året har vi al mulig grund til at være tilfredse med det resultat, vi nåede. Vi har aldrig løbet så hurtigt som i andet halvår, hvor der gik hul på bylden, siger adm. direktør Carsten Madsen.

Handlekraft i ventetiden
Det var ikke bekymringer og handlingslammelse, man mødte hos Øland i de dårlige måneder. Tværtimod. Ventetiden blev brugt på at fremtidssikre virksomheden og gøre den skarpere. Der blev sagt farvel to butikker i Aalborg og Birkerød, som ikke skabte den forventede værdi for kunderne, og Uniq Comfort blev opkøbt og integreret i virksomheden - et strategisk skridt, der understøtter virksomhedens målsætning om at blive systemleverandør.

- 2019 var året, hvor vi for alvor tog hul på transformationen fra komponentleverandør til videns- og systemleverandør. Ud over opkøbet af Uniq Comfort mandede vi op med vidensmedarbejdere og gennemførte en række initiativer, der ruster os til fremtiden, siger Carsten Madsen.

Og satsningen har allerede båret frugt. Den stejle omsætningskurve, der indledtes i andet halvår 2019 er fortsat ind i 2020, og Øland har kurs mod et af sine bedste halvårsregnskaber. Værd at bemærke er det, at væksten ikke kan tilskrives få, store projekter, men kommer fra mange forskellige projekter og mange forskellige kunder. Samtidig vokser salget af løsninger og udgør nu 15 % af forretningen; et resultat der er skabt på under et år.

Carsten Madsen forventer ikke, at Corona-krisen får indflydelse på virksomhedens resultat i indeværende år. Virksomheden leverer primært til skoler, sportshaller, indkøbscentre, offentlige institutioner og lignende, som har stort politisk fokus og ikke er så følsomt overfor udsving.

-los


4/6 2020