Aktuelle nyheder - Kloak & afvanding

Ny regnvandsløsning kan tilpasses rør og ledninger- Ved renoveringer i bykerner i landets store byer er produktet anvendeligt på grund af en betydeligt nemmere installationsproces ligegyldig undergrunden, lyder det fra entreprenør.

Ny regnvandsløsning kan tilpasses rør og ledninger

Ukendt undergrund og trang plads besværliggør installationen af løsning til håndtering af regnvand, men det fik entreprenør løst med nyt stenuldsprodukt ved Odense-projekt

Del artiklen på

Samfund - Klimatilpasning

Da Skibhuskvarteret i Odense skulle gennemgå en større renoveringsopgave, stod de involverede entreprenører, bygherrer og rådgivere over for en gængs problemstilling ved storbyrenoveringer. Pladsen i undergrunden er ofte trang og rør- og kabelføringen ukendt. Derfor kan det være vanskeligt at få plads til traditionelle kassette- og regnvandsløsninger til at håndtere og absorbere regn.

For at løse pladsproblemet søgte de forskellige aktører i renoveringsarbejdet efter hensigtsmæssige løsninger. Valget faldt på Rockflow, der er et stenuldsprodukt i familie med de mere kendte isoleringsmaterialer fra Rockwool.

Rockflow suger regnvand
Rockflow placeres tæt på vejoverfladen og absorberer regnvand. Derved undgår de omkringliggende beboelser oversvømmelser, fordi stenulden opmagasinerer den regnmængde, der ellers ville have oversvømmet kloaksystemet. Senere afgiver Rockflow det opmagasinerede vand via afløb og nedsivning

- Konkret kan Rockflow indeholde en mængde vand, der svarer til 95 procent af produktets volumen. Dermed kan det afhjælpe med lokal afvanding af regnvand, fortæller Anders Søgaard, markedschef hos Lapinus, der er en del af Rockwool Group og virksomheden bag produktet.

Tidsbesparende
For entreprenøren bag projektet i Skibhuskvarteret, Munck A/S, var det en fordel at arbejde med Rockflow. Kristian Pedersen, der var projektleder på projektet for Munck, siger følgende:

- Der var mange tvær- og langsgående ledninger og rør, og derfor var det rigtig svært at finde en tilstrækkelig stor plads til at sætte en plastikkassette ned. Derfor var det oplagt at bruge Rockflow, fordi det kan tilpasses undergrunden, og hvis der er en rørføring midt i det hele, kan vi blot skære den til i stenulden.

- Ved renoveringer i bykerner i landets store byer er produktet anvendeligt på grund af en betydeligt nemmere installationsproces ligegyldig undergrunden. Med Rockflow kan vi nemmere imødekomme de ukendte rørføringer, som vi ofte møder, når vi sætter gravemaskinen i jorden, forklarer han.

Mere sikkerhed på pris
Hos bygherren, Vandcenter Syd, er projektleder Martin Sørensen tilfreds med resultatet, og de muligheder som Rockflow gav i renoveringsarbejdet.

- For os som bygherre har det betydning, at vi kender anlægsprisen så godt som muligt, og dér giver Rockflow en bedre sikkerhed for, at prisen holder. Det er svært og kan blive dyrere end budgetteret at lave plads til regnvandsløsninger med for eksempel plastikkassetter eller rørbassiner i undergrunden i en by som Odense, hvor vi ikke kender undergrunden.

Men Rockflow har endnu en fordel, fordi bæreevnen på produktet er høj:

- Når vi kan bruge Rockflow under vejopbygningen, behøver vi mindre jorddække. Ved andre regnvandsløsninger skal vi typisk grave dybere i jorden, hvilket kræver store entreprenørmaskiner og mere jord, der skal håndteres. Det sparer en del ressourcer, når vi skal grave mindre og med mindre maskiner, siger Martin Sørensen.

Rockflow leveres i forskellige udgaver med forskellige bæreevne. Vandcenter Syd arbejder lige nu med produktet i flere projekter.

-jhn
Læs mere om Kloak & afvanding

30/6 2020
BrønddækslerByggerådgivningDrænFaldstamme, renoveringHåndtering af regnvandHåndtering af spildevandHøjvandslukkeKimasikringKloak organisationer m.v.KloakdækslerKloakrenoveringKloakrørKrympemufferMåle/test udstyrMaterielopbevaringNedsivning af regnvandNedsivning af spildevandPumperPumpeunitsRegnvandsfaskineRottebekæmpelseRottefælderStrømpeforringTilbageløbssikringTilbageløbsventilTV-inspektionUdlejningUdskillerteknikVand StopTilføj dit firma her.
Send en mail.