
Malermestre kvitterer for trepartsaftale
Regeringens og arbejdsmarkedets parters nye trepartsaftale, der afsætter 360 millioner kroner årligt til et stort løft af efter- og videreuddannelsesindsatsen, VEU-systemet, i Danmark, vækker glæde hos Danske Malermestre
Aftalen skal blandt andet hæve grundlæggende læse-, regne- og it-færdigheder, som vil gøre virksomhedernes ansatte i stand til at tage yderligere uddannelse. Aftalen indebærer også, at AMU-systemet bliver styrket. Der bliver blandt andet afsat 119 millioner kroner til takstforhøjelsen, ligesom der bliver afsat midler til digital læring.
Med aftalen bliver der også etableret en ny AMU-udbudsmodel, som skal sikre, at virksomheder og kursister ikke går forgæves, når de har brug for et AMU-kursus, hvis der sker aflysning, eller der er for få tilmeldte.
Danske Malermestres formand, Per Vangekjær hilser den nye aftale velkommen og glæder sig over, at efter- og videreuddannelsessystemet bliver forstærket med de mange, ekstra midler.
- I en tid, hvor vi mangler arbejdskraft, hvor kravene til den grønne omstilling og velfærdssamfundet generelt stiger hastigt, er det afgørende, at vores medarbejdere hele tiden er helt up-to-date.
Med aftalen bliver der også afsat 100 millioner kroner til en omstillingsfond, der kan refundere arbejdsgivernes udgift til medarbejdernes kursusdeltagelse. Og der er indgået aftale om, at de virksomheder, der i en årrække frem til 2017 betalte for meget i VEU-bidrag som følge af en statslig fejlbudgettering, kan få deres penge retur.
- Der er mange positive ting i aftalen. Det er helt rigtigt at styrke VEU-systemet med de udfordringer, vi står overfor. Der er brug for et velkvalificeret og højt uddannet arbejdsmarked i fremtiden. For alle parter gælder, at de kan glæde sig over den nye trepartsaftale, fastslår Per Vangekjær.
-dc