LCA
scroll
'Ulogisk' begrænset saltvandsindsprøjtning til erhvervsskolerne- Faglærte har også brug for at følge med i den grønne og digitale udvikling, siger uddannelseschef i Danske Malermestre Michael Groth Kastrupsen.

'Ulogisk' begrænset saltvandsindsprøjtning til erhvervsskolerne

Danske Malermestres uddannelseschef, Michael Groth Kastrupsen, er skuffet over, at der ikke bliver afsat mere end først 300 mio. kroner stigende til 400 mio. kroner årligt til erhvervsuddannelser efter de i mange år er blevet udsultet.

SVM-regeringen har præsenteret deres reformforlig af uddannelsessystemet sammen med LA, Konservative, Danmarksdemokraterne og SF, men uddannelseschef i Danske Malermestre Michael Groth Kastrupsen er skuffet over den manglende saltvandsindsprøjtning til erhvervsuddannelser, som politikerne ellers i lang tid har talt meget om.

- Partierne er enige om, at der fra 2025 skal prioriteres 300 mio. kroner stigende til 400 mio. kroner årligt i 2030 for at løfte kvaliteten af erhvervsuddannelserne. Men når man tænker på, hvor udsultet området har været, og erhvervsuddannelserne politisk er blevet talt op, så undrer det mig, at man ikke kommer med den nødvendige saltvandsinsprøjtning fra start, siger han.

I REU, Rådet for de grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser, har Børne- og Undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) ellers nævnt, at erhvervsuddannelserne havde brug for 500 mio. kroner.

- Det er ulogisk, at man starter med et lavt beløb. Jeg havde helt klart sat næsen op efter mere, fordi erhvervsuddannelsessystemet har brug for en massiv tilførsel her og nu. Faglærte har også brug for at følge med i den grønne og digitale udvikling – og derfor bør regeringen afsætte penge til det allerede fra næste år, fastslår Michael Groth Kastrupsen.

-dc

29/6 2023