left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Nedrivning & Miljøsanering

Minister vil skrotte affaldsgebyrI Børsen kalder erhvervsminister Rasmus Jarlov affaldsgebyret for 'en af de mest tåbelige ordninger, der overoverhovedet er'.

Minister vil skrotte affaldsgebyr

Erhvervsminister Rasmus Jarlov lægger op til helt at afskaffe det affaldsgebyr kommunerne opkræver for at administrere virksomhedernes affald. Et forslag, som Dansk Byggeri bakker 100 procent op om

Del artiklen på

Affaldsgebyret, eller administrationsgebyret som det også kaldes, er forskelligt fra kommune til kommune. Nogle opkræver det slet ikke. Nogle tager flere tusinde kr. om året. Det er dyrt at administrere, og alle virksomheder skal betale, uanset om de har affald eller ej.

- Administrationsgebyret for erhvervsaffald er en stor irritation, og det er umuligt at forklare de virksomheder, der slet ikke bruger de kommunale affaldspladser, hvorfor de skal betale for det. Derfor er det yderst fornuftigt at afskaffe gebyret, siger erhvervspolitisk direktør Torben Liborius, Dansk Byggeri.

Minister: Det mest tåbelige gebyr
I Børsen kalder erhvervsminister Rasmus Jarlov gebyret for 'en af de mest tåbelige ordninger, der overoverhovedet er'. Han påpeger, at det især belaster de små virksomheder, og at det er meget dyrt at administrere. Ministeren vil have affaldsgebyret med i finansloven for næste år.

Dansk Byggeri har i årevis peget på, at gebyret bør afskaffes, og at det bør være de virksomheder, der benytter de kommunale genbrugspladser, som betaler for dem.

- Det vil være et meget godt signal om, at regeringen tager de administrative byrder i virksomhederne alvorligt. Og at systemet bliver mere retfærdigt, når virksomhederne ved, at de ikke skal betale, når de ikke bruger systemet, siger Torben Liborius.

-jhn

Læs mere om Nedrivning & Miljøsanering

27/8 2018