Aktuelle nyheder - Nedrivning & Miljøsanering

Nedriver vil sælge brugte byggematerialer i webshop25.000 mursten fra 18 af Per Kirkebys kunstværker med en samlet vægt på over 100 tons, bliver nu taget ned og renset af Kingo og budt ud til salg.

Nedriver vil sælge brugte byggematerialer i webshop

Brugte mursten fra Per Kirkebys kunstværker bliver i disse dage fjernet af nedrivningsfirmaet Kingo. Det skal kickstarte salg af unikke brugte byggematerialer blandt andet via en webshop

Del artiklen på

Da Kingo blev grundlagt i 1955 bestod forretningen i at sælge brugte materialer fra de bygninger, som virksomheden rev ned. Det var der nemlig penge i dengang. Anderledes ser det ud i dag, hvor nye byggematerialer er billigere end brugte.

Disse vilkår betyder, at Kingo i en årrække i større grad har genanvendt byggematerialer til f.eks. vejfyld fremfor at genbruge dem – men det bliver der lavet om på nu.

Virksomheden har nemlig besluttet at drive genbrugsvirksomhed igen, men denne gang i selskabet Kingo Recycling A/S, som blev stiftet i januar 2018.

- Vi har længe haft et ønske om at genbruge flere materialer direkte – det er en del af Kingos ånd. Vi har arbejdet på at finde løsninger, der vil give vores genbrugsmaterialer et nyt liv – og det har vi nu fundet et koncept til, siger Willy Pedersen, som er direktør i Kingo Recycling A/S.

Materialerne skal være noget særligt
Unikke genbrugsmaterialer og inventar skal sælges fra bl.a. Kingos egne nedrivningssager gennem afdelingen 'Kingo Unika'.

- Vi tror, der er et marked for produkter af høj kvalitet, som vi finder i forbindelse med vores nedrivningsopgaver. Derfor vil Kingo Unika koncentrere sig om at sælge byggematerialer og inventar, som enten er unikke, håndlavede eller har en særlig historie, fortæller Willy Pedersen.

100 tons Per Kirkeby sten
Den 1. september 2018 åbnede Museum Jorn i Silkeborg dørene for den internationalt kendte kunster, Per Kirkeby. Udstillingen hed 'Per kirkeby Maskiner for lys og skygge' og bestod i 18 af Per Kirkebys murstensskulpturer, som tidligere har været opført i forbindelse med udstillinger i bl.a. Paris, London og København.

I alt var udstillingen bygget af 25.000 mursten med en samlet vægt på over 100 tons. Museum Jorn havde fået lov til at opføre kunstværkerne midlertidigt mod, at de blev nedtaget efter udstillingen. At fjerne 25.000 mursten kræver både tid og det rette udstyr, og derfor indgik Museum Jorn et samarbejde med Kingo om at nedtage kunstværkerne, mod at nedrivningsvirksomheden fik tilladelse til at genbruge og videresælge en del af de flotte sten gennem virksomhedens nye genbrugsafdeling 'Kingo Unika'.

- Stenene fra Per Kirkebys udstilling passer perfekt ind i vores nye forretningskoncept. Vi håber naturligvis, at det giver opmærksomhed omkring vores nye afdeling, og at vi når ud til kreative købere, der på deres egen måde får en dagligdag med murstenene fra Per Kirkebys smukke kunstværker, siger Willy Pedersen.

Webshop på vej
Skulpturerne er muret op med kulekalk, som ikke binder så kraftigt som almindelig mørtel, hvilket gør stenene nemmere at skille ad og rense. To medarbejdere fra Kingo banker kulekalken mellem murstenene ud med et slagbor, hvorefter stenene fjernes og lægges på en stålrist, hvor kalken pudses af. Herefter kan de næsten helt rene sten blive stablet på paller.

Kingo arbejder på at bygge en webshop, hvor bl.a. murstenene vil være til salg. Shoppen bliver lanceret i det nye år.

-jhn

Læs mere om Nedrivning & Miljøsanering

14/1 2019