Aktuelle nyheder - Nedrivning & Miljøsanering

Saneringsfirmaerne har travlt  som aldrig før

Saneringsfirmaerne har travlt som aldrig før

SPONSORERET INDHOLD: Anledningen er bl.a., at vi er blevet mindre tolerante – og samtidig mere oplyste om giftstoffernes skadelige virkning, lyder det fra ABVAC A/S, der har saneret alt fra dronningeboliger over politiske højborge til børnehaver

Del artiklen på

Større forekomst af allergier og en dybere forståelse af giftstoffers skadelige virkning er formentlig nogle af årsagerne til, at miljøsaneringsbranchen har travlt som aldrig før. Det er i hvert fald det bud, man får, hvis man spørger bygningsingeniør og medejer af saneringsvirksomheden, ABVAC A/S, Mark Thomassen:

– Der er gennem årene sket noget med menneskers tolerance overfor forskellige stoffer i nærmiljøet. Et eksempel er, at der i dag er mange flere, der udvikler forskellige former for allergier, end der var tidligere. Det betyder også, at der er flere, der er intolerante overfor en række stoffer – herunder f.eks. skimmelsvamp, siger han og peger på at toleranceniveauet kan være meget forskelligt fra person til person:

– Vi bliver tit kaldt ud til en bolig, hvor manden f.eks. ikke har gener på grund af indeklimaet, mens konen derimod reagerer voldsomt. Det kan komme til udtryk som f.eks. øjne der kløer, hovedpine og generet vejrtrækning. Meget ofte er der tale om skimmelsvamp, som vi så får fjernet hurtigst muligt, lyder det.

Gør det let for kunden
Udviklingen er kun accelereret, siden ABVAC A/S blev etableret for 30 år siden.

Mark Thomassen, Gitte Munck, Andreas Jørgensen og Dennis Petersen.

For Mark Thomassen og hans to kompagnoner betyder det, at man i dag har ti uddannede sanitører og håndværkere ansat på adressen i Stenløse. Herfra servicerer man stort set alle typer kunder i København og omegn - kunder der typisk oplever problemer med skimmelsvamp, asbest eller PCB.

Det forhold, at man har egne håndværkere ansat, og dermed kan tilbyde totalløsninger med nedrivning, sanering og genopbygning, er formentlig også én af årsagerne til den stigende efterspørgsel:

– Det gør det jo væsentlig lettere for kunden, som kun skal have fat i et firma. Dertil kommer selvfølgelig, at vi efter 30 år har vist vores værd i en branche, der nogle gange har været lidt useriøs med mange ”pop-up firmaer” og lignende. Af samme grund har vi underlagt os selv en uvildig kontrol via vores medlemskab af Nedrivnings- og Miljøsaneringssektionen i Dansk Industri, siger Mark Thomassen.

Royalt indeklima
Om det også er årsagen til, at Slots & Ejendomsstyrelsen gennem de sidste ti år har benyttet ABVAC A/S ved saneringer af en lang række danske slotte – herunder Christiansborg, tør Mark Thomassen ikke svare på.

Men sandt er det, at virksomheden næsten er blevet royal leverandør, når det gælder bedre indeklima:

– Slottene byder jo altid på spændende opgaver – alene fordi det er så anderledes og unikke byggerier. Men hovedvægten af vores opgaver ligger i sagens natur andre steder - f.eks. i kommunale institutioner, boligforeninger og i private boliger, lyder det.

Sundt miljø er et krav
Ikke mindst kunderne på det private boligmarked sætter pris på det totalløsningskoncept med egne folk og egne maskiner, som ABVAC A/S har oparbejdet gennem årene.

Det er da også på grund af signalerne fra bl.a. det segment, at Mark Thomassen og hans partnere forventer sig en fortsat travl fremtid:

– Jeg tror at udviklingen med, at vi får større indsigt i de sundhedsskadelige stoffer, og samtidigt bliver mindre og mindre tolerante, vil fortsætte. Det at have et sundt indeklima er ikke bare noget, man ønsker sig mere, det er et krav, som de fleste nu stiller. Derfor er jeg også helt overbevist om, at vi ikke bliver arbejdsløse foreløbigt, smiler Mark Thomassen.

Læs mere om Nedrivning & Miljøsanering

14/10 2021