Aktuelle nyheder - Tag

Flere ser lyset i solceller på tagetEsbjerg Psykiatri er en af de sygehusbygninger i Region syd, der har fået del i regionens 12.000 kvadratmeter solceller. Foto: Solplus

Flere ser lyset i solceller på taget

Danske virksomheder har fået øjnene op for solceller, når de renoverer og bygger nyt, og det gælder særligt, når de kan placeres på taget. Det oplever en af Danmarks største elinstallatører, EL:CON

Del artiklen på

Hvad har de fleste erhvervsbygninger såsom lagerbygninger, kontorhoteller og logistikcentre til fælles?

Store, flade tagarealer, der er oplagte at placere lange rækker af solceller på.

Og det har danske virksomheder ifølge den landsdækkende elinstallatørvirksomhed, EL:CON, fået øjnene op for, fortæller entreprisechef Morten Nørgaard.

- Vi ser mere og mere, at der kommer forespørgsler på solcelleanlæg som del af byggeprojekter eller renoveringer af store bygninger med flade tage. For nogle sker det af grønne hensyn, og for andre handler det om at spare på elregningen.

Energi til eget forbrug
Han peger på et nyligt eksempel, hvor EL:CON fik en forespørgsel på at opsætte solceller på taget af et logistikcenter, hvor energien er tænkt til bygherrens eget forbrug. Det skyldes i hans optik, at flere nu kan se økonomien i solceller.

- Det er simpelthen blevet billigere og billigere at få solceller over de sidste år. Jeg har set en opgørelse, hvor prisen er halveret siden 2012. Og det er klart, at det så bliver mere interessant for kunderne, eftersom solcellerne tjener sig selv hjem hurtigere og kræver en mindre investering, siger Morten Nørgaard.

Læs mere under billedet...
Esbjerg Psykiatri set oppefra. Foto: Solplus

12.000 kvadratmeter solceller i Region Syd
Det er både offentlige og private aktører, der er interesserede i solceller på tagene. For nylig har EL:CON løst en totalentreprise for Region Syd, der handlede om at opsætte 12.000 kvadratmeter solceller på sygehusbygninger i Kolding, Esbjerg og Aabenraa samt psykiatrisygehuse i Aabenraa og Esbjerg.

- Det er et godt eksempel på, at der kan være stor energigevinst at hente, når man tænker solceller ind. Opgaven for Region Syd er selvfølgelig et forholdsvis stort projekt, men det giver også mening i langt mindre skala, fortæller Morten Nørgaard.

Derfor tror han, flere og flere tomme tagarealer vil få solceller på taget i de kommende år.

- Alle prøver at tænke klimaet ind i alle dele af virksomheden, og der er et fladt tag et oplagt sted at starte uden de store ulemper. Solceller kan let opsættes, så man nærmest ikke lægger mærke til, at man har dem, siger Morten Nørgaard.

-los

Læs mere om Tag

17/9 2021
Ståltag Tag Tagpap/Tagfolie Tagrender UndertagByggerådgivningFaldsikringGlasrækværkGlastagGlasværnGrønne TageHåndtering af tagpapInddækningIsoleringsholderMontagekonsolOverdækningRustfrie skruerSkimmelsvampSkruerStål skruerStålåseTag stilladserTag tilbehørTagberegnerTagmalingTagrende BeregnerTagrenoveringTagrensningTagstigeTermotagTrapeztagTilføj dit firma her.
Send en mail.