left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Tag

Udsatte unge får selvtillid med tagpapI dag er Viktor ansat som ufaglært medarbejder hos Hetag Tagdækning Syd A/S, der arbejder hen imod at kunne tilbyde ham en lærlingeplads efter sommer.

Udsatte unge får selvtillid med tagpap

Mangel på tagdækkere har fået Phønix Tag Materialer til at starte et usædvanligt beskæftigelsesprojekt, som hjælper mennesker uden uddannelse og job til en ny vej i livet

Del artiklen på

Samfund - Uddannelse

Tagdækkerbranchen har generelt problemer med at skaffe arbejdskraft, og det har fået Phønix Tag Materialer til at tage affære. I samarbejde med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og landets jobcentre har virksomheden iværksat programmet Tagdækker Trainee for ledige uden for arbejdsmarkedet.

Det er et opkvalificeringsforløb, der hovedsageligt består af praktik hos en tagdækkervirksomhed.

- Traineeforløbet for tagdækkere er tænkt som en håndsrækning til dem, som endnu ikke er klar til en erhvervsuddannelse. Her kombinerer vi skole og praktik og giver dem muligheden for at komme tættere på arbejdsmarkedet og en hverdag, hvor de både lærer og bidrager. På kort tid får de ledige et løft både fagligt og personligt, og de får åbnet nogle døre, der ellers har været lukkede, siger Casper Bechgaard Kristensen, der er ansvarlig for programmet hos Phønix Tag Materialer A/S.

En ny start
En af de virksomheder, som deltager i projektet, er Hetag Tagdækning Syd A/S. De fik Viktor Pedersen på 20 år i praktik for halvandet år siden gennem Tagdækker Trainee-programmet. Før forløbet havde Viktor en turbulent tilværelse, hvor han blev kastet ind og ud af systemet, som betød han stod uden arbejde og uddannelse. Praktikken har været et vendepunkt i hans liv og givet ham selvtillid og noget at stå op til.

- Før jeg blev en del af trainee-programmet havde jeg ikke skænket tagdækkerbranchen en tanke. Men jeg er blevet rigtig glad for mit arbejde - og det har helt klart været et vendepunkt i mit liv. Arbejdet har givet mere ro på tilværelsen. Før var jeg arbejdsløs og blev kastet ind og ud af systemet, siger Viktor Pedersen.

Morten Gregersen(th), der er servicechef hos Hetag Tagdækning Syd A/S og mentor for Viktor, håber, at projektet, ud over at hjælpe unge ud på arbejdsmarkedet, også kan få flere til at få øjnene op for tagdækkerbranchen.

Nu er Viktor ansat
I dag er Viktor ansat som ufaglært medarbejder hos Hetag Tagdækning Syd A/S, der arbejder hen imod at kunne tilbyde ham en lærlingeplads efter sommer.

Morten Gregersen, der er servicechef hos Hetag Tagdækning Syd A/S og mentor for Viktor, håber, at projektet, ud over at hjælpe unge ud på arbejdsmarkedet, også kan få flere til at få øjnene op for tagdækkerbranchen.

- Vi ser en stor værdi i programmet. Særligt, fordi vi hjælper udsatte unge ud på arbejdsmarkedet, men også fordi vi mangler folk i tagdækkerbranchen, så det er en god måde for os at rekruttere arbejdskraft på, og vi håber, det kan få flere til at overveje at blive tagdækker, siger han.

I dag tør Viktor sige sin mening og han er dygtig
Viktors læringskurve og udvikling har ifølge Morten Gregersen været stejl, siden han satte sine ben i virksomheden for første gang:

- Da Viktor startede for halvandet år siden, var han meget indelukket og stille, men i dag har han genfundet modet og tør sige sin mening - og så er han også blevet rigtig dygtig til arbejdet og udviklet sig meget på den front. Vi kan se og mærke, at han har fået troen på sig selv tilbage, siger han.

Plads til forskellighed
Uanset om det er tidligere straffede, langtidssygemeldte, udsatte unge eller flygtninge, så er der gode muligheder for at få chance for at komme i arbejde i bygge- og anlægsbranchen. Ifølge Morten Gregersen er der nemlig plads til forskellighed:

- I vores branche er der tradition for at tage et socialt ansvar. Branchen er meget rummelig, og der er plads til forskellighed, og det, tror jeg også, er grunden til, at vi har haft stor succes med at få sluset for eksempel udsatte unge ind på arbejdsmarkedet. Du bliver ikke udstødt, fordi du er anderledes. Vi er mange i samme båd - og det har Viktor fået øjnene op for. Han er slet ikke så meget anderledes end de andre på arbejdspladsen.

-jhn

FAKTA

Tagdækker Trainee forløbet varer 12 uger og er en kombination af seks ugers skole og seks ugers praktik.

Dertil kommer et døgn i selskab med rådgiver og mentaltræner BS Christiansen, hvor de ledige skal lære sig selv og deres potentiale bedre at kende.

Efterårets forløb begynder 28. september 2020 med skoleophold og undervisning hos Phønix Tag Materialer i Vejen.

Læs mere om Tag

19/5 2020
Ståltag Tag Tagpap/Tagfolie Tagrender UndertagByggerådgivningFaldsikringGlashegnGlasrækværkGlastagGrønne TageHåndtering af tagpapInddækningInsektnetIsoleringsholderMontagekonsolOverdækningRegnvandsfaskineRustfrie skruerSkimmelsvampSkruerSne & fuglestopSnefangsrørStål skruerStålåseTag stilladserTag tilbehørTagberegnerTagmalingTagrende BeregnerTagrendenetTagrenoveringTagrensningTagstigeTermotagTrapeztagTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Mul10 ProSafe

  Mul10 ProSafe

  Tagdækkernes faldsikringssystem
 • RIAS

  RIAS

  Termotag - Kvalitet til enhver smag
 • Plastmo

  Plastmo

  Din vejledning til tagrender - 15 % større vandkapacitet. Op til 25 års garanti.
 • Carl Ras

  Carl Ras

  Se alle aktuelle kampagner fra Carl Ras her…
 • EXPO-NET

  EXPO-NET

  Med EXPO-NETs patenterede snefangsrør undgås problemer med fygesne
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Guide og inspiration til valg af grønne tage og taghaver
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Plastmo

  Plastmo

  Vejledning i valg af tag
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Tagpapinspiration
 • Phønix Tag Materialer

  Phønix Tag Materialer

  Undertage - til alle tage